Viralni gastro hit: Starinska torta s jagodama koja ima tajni sastojak za koji su znale naše bake (VIDEO)

alo.rs/I. V.

21:00

Slatki kutak 0

Reč je o receptu popularne američke gastro blogerke i influenserike Alison Roman, a koja je ovim receptom postala trenutno jedna od najspominjanijih kuvarica na svetu.

Viralni gastro hit: Starinska torta s jagodama koja ima tajni sastojak za koji su znale naše bake (VIDEO)
Printscreen/Instagram

 


Starinska torta od jagoda

Sastojci:

300 g brašna

2 kašičice praška za pecivo

pola kašičice soli

120 g putera (sobne temperature)

70 g belog šećera

70 g žutog šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

2 jaja

200 g mlaćenice

300 g jagoda iseckanih na kolutiće

3 kašike šećera

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Namažite dno kalupa za torte od 24 cm puterom i obložite pek-papirom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Umutite puter, beli šećer, smeđi šećer i vaniliju na srednjoj brzini miksera. Otprilike pet minuta, dok smeša ne postane mekana i lagana. Zatim dodajte jaja, jedno po jedno, mešajući sve vreme. Smanjite brzinu miksera i pažljivo dodajte polovinu mešavine brašna, a zatim polovinu mlaćenice. Ponovite s preostalom mešavinom brašna i mlaćenice, mešajući veoma kratko, tek toliko da se sjedini. Polovinu isečenih jagoda prebacite u testo, a zatim sipajte smesu u kalup. Pospite preostalim jagodama i šećerom. Pecite dok kolač ne naraste, odnosno postane zlatno-braon i odvoji se od ivica, otprilike 45 do 50 minuta. Ostavite tortu da se ohladi, a zatim je poslužite.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alison Roman (@alisoneroman)

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading