ŽUTI KOLAČ SA BOROVNICAMA Brza i jednostavna poslastica sa merama na šolje
I slatkiš i užina.
Sastojci:
6 jaja
2 šolje šećera
1 vanilin šećer
1,5 šolja ulja
3 šolje gustog jogurta
4 šolje brašna
1 prašak za pecivo
2 šolje borovnica
Priprema:
Umutite penasto belanca. Sipajte oba šećera i umutite. Dodajte žumanca, ulje, jogurt sve vreme muteći. Stavite brašno pomešano sa praškom za pecivo i izmešajte kašikom. Na kraju stavite borovnice koje ste pomešali sa jednom kašikom brašna. Dva pravougaona kalupa 30,5x5,5 cm (ili pleh) obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko jedan sat. Ostavite da se kolač ohladi u kalupu, pa ga izvrnite na tacnu. Po želji pospite šećerom u prahu.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)