ITALIJANSKI SLATKIŠ Dajemo vam recept za torone sa bademom koji liči na karamel bombone

Vesna Vukadinović

14:00

Slatki kutak 0

Italijani kažu da je recept za ovaj slatkiš nastao daleke 1441. godine.

ITALIJANSKI SLATKIŠ Dajemo vam recept za torone sa bademom koji liči na karamel bombone
Shutterstock

Sastojci:

300 g badema

300 g šećera

300 g meda

80 ml vode

2 belanca

Priprema:

U šerpu stavite med, šećer i vodu i kuvajte na tihoj vatri dok ne dostigne temperaturu od 150 stepeni (koristite termometar za kuvanje). Posebno umutite belanca u čvrst sneg. Uz mešanje sipajte u belanca vruć karamel i mutite mikseom dok se ne prohladi. Zatim dodajte seckane i prepečene bademe. Izmešajte i odmah sipajte u manji pleh koji ste obložili providnom folijom tako da sa strane pređe preko da posle može da prekrije slatkiš. Rukama utisnite smesu, prekrijte odozgo folijom i ostavite da stoji celu noć na sobnoj temperaturi da se stegne. Isecite na kocke i služite.

Komentari (0)

Loading