ITALIJANSKI SLATKIŠ Dajemo vam recept za torone sa bademom koji liči na karamel bombone
Italijani kažu da je recept za ovaj slatkiš nastao daleke 1441. godine.
Sastojci:
300 g badema
300 g šećera
300 g meda
80 ml vode
2 belanca
Priprema:
U šerpu stavite med, šećer i vodu i kuvajte na tihoj vatri dok ne dostigne temperaturu od 150 stepeni (koristite termometar za kuvanje). Posebno umutite belanca u čvrst sneg. Uz mešanje sipajte u belanca vruć karamel i mutite mikseom dok se ne prohladi. Zatim dodajte seckane i prepečene bademe. Izmešajte i odmah sipajte u manji pleh koji ste obložili providnom folijom tako da sa strane pređe preko da posle može da prekrije slatkiš. Rukama utisnite smesu, prekrijte odozgo folijom i ostavite da stoji celu noć na sobnoj temperaturi da se stegne. Isecite na kocke i služite.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)