DOMAĆA ŠAMPITA Provereni recept sa merama na kašiku, brzo se pravi i svima uspe!
Jeftin kolač, prikladan za svaku priliku.

Sastojci:
Za kore:
6 žumanaca
6 kašika šećera
6 kašika ulja
6 kašika mleka,
6 kašika brašna
½ kašičice praška za pecivo
Za sirup:
12 kašika šećera
12 kašika vode
1 kriška limuna
Za šam:
6 belanaca
6 kašika šećera
Priprema:
Sirup: staviti šećer i vodu zajedno na tihu vatru da se kuvaju. Posle 10-15 minuta dodati limun.
Kora: Umutiti žumanca i šećer penasto, dodati ulje, mleko i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sipati smesu u podmazan pleh i peći 10-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Šam: mutiti belanca, prvo najmanjom brzinom miksera 2 minuta, zatim većom brzinom i dodavati po kašiku šećera i mutiti neprestano. Na kraju povećati na najveću brzinu i mutiti dok ne dobijetčvrst sneg. Umućenim belancima dodati sirup i dobro umutiti. Sipati preko ispečene kore, poravnati i vratiti u rernu još 5 minuta da se formira korica na šampiti. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim staviti u frižider.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNI PAŠA LOKUM Ovo voće mu daje posebnu draž, a savršen za sve svečane prilike
Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom.

POSNA PITA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica od koje će zamirisati cela kuća
Sa sočnim filom i hrskavim korama, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ČOKOLADNE KUGLICE SA MALINOM Brzi slatkiši kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena
Prave se lako, a nestanu sa stola čim se postave.

KOLAČ SA ORASIMA NA VODI Jeftin desert skupog ukusa za dane strogog posta
Pravi se lako, a savršenog ukusa.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA IZ BAKINE KUHINJE Jedini recept koji trebate da znate, biće nikad sočnija
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)