DOMAĆA ŠAMPITA Provereni recept sa merama na kašiku, brzo se pravi i svima uspe!
Jeftin kolač, prikladan za svaku priliku.
Sastojci:
Za kore:
6 žumanaca
6 kašika šećera
6 kašika ulja
6 kašika mleka,
6 kašika brašna
½ kašičice praška za pecivo
Za sirup:
12 kašika šećera
12 kašika vode
1 kriška limuna
Za šam:
6 belanaca
6 kašika šećera
Priprema:
Sirup: staviti šećer i vodu zajedno na tihu vatru da se kuvaju. Posle 10-15 minuta dodati limun.
Kora: Umutiti žumanca i šećer penasto, dodati ulje, mleko i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sipati smesu u podmazan pleh i peći 10-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Šam: mutiti belanca, prvo najmanjom brzinom miksera 2 minuta, zatim većom brzinom i dodavati po kašiku šećera i mutiti neprestano. Na kraju povećati na najveću brzinu i mutiti dok ne dobijetčvrst sneg. Umućenim belancima dodati sirup i dobro umutiti. Sipati preko ispečene kore, poravnati i vratiti u rernu još 5 minuta da se formira korica na šampiti. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim staviti u frižider.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)