TORTA S JAGODAMA I ŠLAGOM Prosta da se napravi a pošto se pojede odmah, sutra pravite novu turu
Verujemo da ćete uživati u ovom prekrasnom kremastom kolaču.
TORTA OD JAGODA SA ŠLAGOM
SASTOJCI:
Za koru:
• 6 belanaca
• 300 g šećera
• 1 kašika sirćeta
Za punjenje:
• 6 žumanaca
• 250 g šećera
• 1 kesica vanilin šećera
• 6 kašika oštrog brašna
• 40 grama gustina
• 5 dl mleka
• 250 g putera
• 300 g jagoda
• 500 ml pavlake za šlag
• 1 šlag fiks
PRIPREMA:
Za koru umutiti belanca, uz stalno mućenje postepeno dodavati šećer, umešati sirće i sipati masu u okrugli pleh premazan puterom ili obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni oko sat vremena na 150 °C. Za fil u šerpu sipajte 4 dl mleka i prokuvajte. Žumanca umutiti sa šećerom, dodati vanilu, šećer, brašno i gustin i sve sjediniti sa preostalim mlekom. Smesu sipajte u provrelo mleko i skuvajte kao puding, ostavite fil da se potpuno ohladi i dodajte umućenom puteru. Koru premazati polovinom fila, odozgo staviti jagode iseckane na kockice, na to staviti drugu polovinu fila. Umutiti šlag sa šlag fiksom i naneti preko fila.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)