TRADICIONALNI SRPSKI SLATKIŠ Posne Jadro oblande, brzo i lako se prave

Slobodanka Ćorić

06:28

Slatki kutak 0

Predlog za "nešto slatko" na brzaka. Divne posne oblande, veoma ukusne

TRADICIONALNI SRPSKI SLATKIŠ Posne Jadro oblande, brzo i lako se prave
privatna arhiva/Jovana Krstić

Sastojci:

  • 1 veće pakovanje oblandi
  • 250 g margarina,
  • 300 g šećera,
  • 250 ml vode,
  • 300 g posne mlevene plazme,
  • 150 g mlevenih oraha,
  • 100 g posne čokolade,
  • po želji korica narandže

Priprema:

Otopite šećer, margarin i vodu. Samo da proključa, skinite sa vatre i dodajte keks, orahe i koricu narandže. Fino sjedinite i podelite na dva jednaka dela.
U jedan deo dodajte čokoladu i mešajte da se otopi i sjedini.
Ostavite da se fil prohladi, da bude mlak i filujte korice naizmenično, tamni pa svetli deo.
Poklopite nekim težim predmetom (ja stavim pleh od rerne) i ostavite da se prohladi.

Komentari (0)

Loading