TRADICIONALNI SRPSKI SLATKIŠ Posne Jadro oblande, brzo i lako se prave
Predlog za "nešto slatko" na brzaka. Divne posne oblande, veoma ukusne
Sastojci:
- 1 veće pakovanje oblandi
- 250 g margarina,
- 300 g šećera,
- 250 ml vode,
- 300 g posne mlevene plazme,
- 150 g mlevenih oraha,
- 100 g posne čokolade,
- po želji korica narandže
Priprema:
Otopite šećer, margarin i vodu. Samo da proključa, skinite sa vatre i dodajte keks, orahe i koricu narandže. Fino sjedinite i podelite na dva jednaka dela.
U jedan deo dodajte čokoladu i mešajte da se otopi i sjedini.
Ostavite da se fil prohladi, da bude mlak i filujte korice naizmenično, tamni pa svetli deo.
Poklopite nekim težim predmetom (ja stavim pleh od rerne) i ostavite da se prohladi.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)