TRADICIONALNI SRPSKI SLATKIŠ Posne Jadro oblande, brzo i lako se prave
Predlog za "nešto slatko" na brzaka. Divne posne oblande, veoma ukusne
Sastojci:
- 1 veće pakovanje oblandi
- 250 g margarina,
- 300 g šećera,
- 250 ml vode,
- 300 g posne mlevene plazme,
- 150 g mlevenih oraha,
- 100 g posne čokolade,
- po želji korica narandže
Priprema:
Otopite šećer, margarin i vodu. Samo da proključa, skinite sa vatre i dodajte keks, orahe i koricu narandže. Fino sjedinite i podelite na dva jednaka dela.
U jedan deo dodajte čokoladu i mešajte da se otopi i sjedini.
Ostavite da se fil prohladi, da bude mlak i filujte korice naizmenično, tamni pa svetli deo.
Poklopite nekim težim predmetom (ja stavim pleh od rerne) i ostavite da se prohladi.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
Komentari (0)