NAJSTARIJI RECEPT ZA KOLAČ SA JABUKAMA Napravite ukusnu poslasticu za celu porodicu, po recepturi iz 1894.
Recept potiče iz 1894. godine i toliko je ukusna i laka za spremanje da kada jednom probate, uvek ćete na ovaj način spremati

Pripremite pitu sa jabukama po najstarijem receptu. Nekada je ova nemačka pita bila najbolja, a sada su ljudi prestali da je prave. Recept potiče iz 1894. godine i toliko je ukusna i laka za spremanje da kada jednom probate, uvek ćete na ovaj način spremati! Po ukusu može da parira lenjoj piti.
Sastojci:
100 g putera
200 g šećera u prahu
5 jaja
kora limuna
250 g brašna
Za fil:
4 jabuke
3 jajeta
250 g kisele pavlake
1 kašika šećera
1 kašičica cimeta
Priprema
Puter umutite sa pola količine šećera u prahu, pa postepeno dodajte jaja. Posle svakog dodavanja umutite. Sipajte ostatak šećer i umutite, pa dodajte koru limuna i brašno. Sjedinite mikserom. Sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Jabuke očistite i isecite na kriške, pa poređajte po testu. Kiselu pavlaku umutite sa jajima, šećerom i cimetom. Sipajte preko jabuka. Pecite na 180°C oko 35 minuta.

POSNE KEKS KUGLICE Prave se lako, a smažu brzo, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.

SOČNI KOLAČ SA POMORANDŽOM Jednostavan desert osvežiće vas u trenu, kao osmišljen za proleće
Ako volite pomorandže, ovaj kolač ćete obožavati.

FENOMENALNA PUDING ČOKOLADNA TORTA Jednostavna poslastica skupog ukusa
Kremasta poslastica oduševiće vas od prvog zalogaja.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.

BRZI DESERT SA BUNDEVOM I KIKIRIKIJEM Drugačiji i sladak, poćiće vam voda na usta
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)