LETNJI FAVORIT Recept za izvrnutu ananas tortu potiče iz davne 1925. godine a izabran je kao najbolji od 60.000 poslatih
Ova torta potiče iz davne 1925, kada je havajski prerađivač ananasa raspisao nagradnu igru za najbolji recept s ananasom. Poslato je oko 60.000 recepata od kojih je čak 2.500 bilo za varijaciju baš ove torte.
Prevrnuta torta s ananasom
Sastojci:
50 g putera
50 g smeđeg šećera
1 (veća) konzerva ananasa
Za biskvit:
100 g maslaca
100 g šećera
100 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica ekstrakta vanile
2 jajeta
Priprema:
Mikserom penasto izmutite 50 g maslaca i 50 g šećera, pa smesu razmažite po dnu i ivicama posude za pečenje. Na to poređajte kolutove ananasa. Dok se rerna greje na 180 stepeni, u posudi pomešajte sve sastojke za biskvit, dodajte 5 kašika sirupa iz konzerve u kojoj je bio ananas i mutite mikserom oko pet minuta. Ovom smesom prelijte kolutove ananasa. Tortu pecite 35 minuta, pa izvadite iz rerne, ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi desetak minuta pa je izvadite na tanjir naopačke, tako da ananas bude gore.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)