LETNJI FAVORIT Recept za izvrnutu ananas tortu potiče iz davne 1925. godine a izabran je kao najbolji od 60.000 poslatih
Ova torta potiče iz davne 1925, kada je havajski prerađivač ananasa raspisao nagradnu igru za najbolji recept s ananasom. Poslato je oko 60.000 recepata od kojih je čak 2.500 bilo za varijaciju baš ove torte.

Prevrnuta torta s ananasom
Sastojci:
50 g putera
50 g smeđeg šećera
1 (veća) konzerva ananasa
Za biskvit:
100 g maslaca
100 g šećera
100 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica ekstrakta vanile
2 jajeta
Priprema:
Mikserom penasto izmutite 50 g maslaca i 50 g šećera, pa smesu razmažite po dnu i ivicama posude za pečenje. Na to poređajte kolutove ananasa. Dok se rerna greje na 180 stepeni, u posudi pomešajte sve sastojke za biskvit, dodajte 5 kašika sirupa iz konzerve u kojoj je bio ananas i mutite mikserom oko pet minuta. Ovom smesom prelijte kolutove ananasa. Tortu pecite 35 minuta, pa izvadite iz rerne, ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi desetak minuta pa je izvadite na tanjir naopačke, tako da ananas bude gore.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.
Komentari (0)