LETNJI FAVORIT Recept za izvrnutu ananas tortu potiče iz davne 1925. godine a izabran je kao najbolji od 60.000 poslatih
Ova torta potiče iz davne 1925, kada je havajski prerađivač ananasa raspisao nagradnu igru za najbolji recept s ananasom. Poslato je oko 60.000 recepata od kojih je čak 2.500 bilo za varijaciju baš ove torte.
Prevrnuta torta s ananasom
Sastojci:
50 g putera
50 g smeđeg šećera
1 (veća) konzerva ananasa
Za biskvit:
100 g maslaca
100 g šećera
100 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica ekstrakta vanile
2 jajeta
Priprema:
Mikserom penasto izmutite 50 g maslaca i 50 g šećera, pa smesu razmažite po dnu i ivicama posude za pečenje. Na to poređajte kolutove ananasa. Dok se rerna greje na 180 stepeni, u posudi pomešajte sve sastojke za biskvit, dodajte 5 kašika sirupa iz konzerve u kojoj je bio ananas i mutite mikserom oko pet minuta. Ovom smesom prelijte kolutove ananasa. Tortu pecite 35 minuta, pa izvadite iz rerne, ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi desetak minuta pa je izvadite na tanjir naopačke, tako da ananas bude gore.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)