LETNJI FAVORIT Recept za izvrnutu ananas tortu potiče iz davne 1925. godine a izabran je kao najbolji od 60.000 poslatih

Trpeza/I.V.

10:30

Slatki kutak 0

Ova torta potiče iz davne 1925, kada je havajski prerađivač ananasa raspisao nagradnu igru za najbolji recept s ananasom. Poslato je oko 60.000 recepata od kojih je čak 2.500 bilo za varijaciju baš ove torte.

izvrnuta ananas torta
Shutterstock

 

Prevrnuta torta s ananasom

Sastojci:

50 g putera

50 g smeđeg šećera

1 (veća) konzerva ananasa

Za biskvit:

100 g maslaca

100 g šećera

100 g brašna

2 kašičice praška za pecivo

1 kašičica ekstrakta vanile

2 jajeta

Priprema:

Mikserom penasto izmutite 50 g maslaca i 50 g šećera, pa smesu razmažite po dnu i ivicama posude za pečenje. Na to poređajte kolutove ananasa. Dok se rerna greje na 180 stepeni, u posudi pomešajte sve sastojke za biskvit, dodajte 5 kašika sirupa iz konzerve u kojoj je bio ananas i mutite mikserom oko pet minuta. Ovom smesom prelijte kolutove ananasa. Tortu pecite 35 minuta, pa izvadite iz rerne, ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi desetak minuta pa je izvadite na tanjir naopačke, tako da ananas bude gore.

Komentari (0)

Loading