KROFNICE SA CIMETOM I SMEĐIM ŠEĆEROM Recept za prave sladokusce
Eksplozija ukusa ove kalorične namirnice će zadovoljiti vaše potrebe za slatkim i definitivno podići vaše nivoe dopamina u telu
Sastojci:
¼ šolje šećera 50 g
¼ šolje smeđeg šećera 55 g
2 jaja
2 kašike putera , rastopljenog
1 ⅔ šolje brašna 200 g
¼ šolje sojinog brašna 30 g
½ kašičice praška za pecivo
4 šolje ulja, za prženje
⅓ šolje šećera 65 g
2 kašičice mlevenog cimeta
1 kašika smeđeg šećernog sirupa, za premazivanje
Priprema:
U velikoj posudi za mešanje umutite šećer i jaja dok ne postane glatka. Dodajte otopljeni puter i umutite dok ne postane glatko.
Prosejati brašno, sojino brašno i prašak za pecivo i izmešati. Ostavite testo da odmori 30 minuta.
Razvaljajte testo rukama veličine ping-pong loptice. U dubokoj šerpi zagrejte ulje na 190 ° C. Koristeći šupljikavu kašiku, pažljivo pržite kuglice u malim porcijama.
Prebacite krofne na tanjir obložen papirnim ubrusom. Pripremite šećer od cimeta mešanjem šećera i mlevenog cimeta. Uvaljajte krofne u šećer sa cimetom. Prelijte malo smeđeg šećernog sirupa na vrh. Možete koristiti i karamelu ako više volite.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)