KROFNICE SA CIMETOM I SMEĐIM ŠEĆEROM Recept za prave sladokusce
Eksplozija ukusa ove kalorične namirnice će zadovoljiti vaše potrebe za slatkim i definitivno podići vaše nivoe dopamina u telu
Sastojci:
¼ šolje šećera 50 g
¼ šolje smeđeg šećera 55 g
2 jaja
2 kašike putera , rastopljenog
1 ⅔ šolje brašna 200 g
¼ šolje sojinog brašna 30 g
½ kašičice praška za pecivo
4 šolje ulja, za prženje
⅓ šolje šećera 65 g
2 kašičice mlevenog cimeta
1 kašika smeđeg šećernog sirupa, za premazivanje
Priprema:
U velikoj posudi za mešanje umutite šećer i jaja dok ne postane glatka. Dodajte otopljeni puter i umutite dok ne postane glatko.
Prosejati brašno, sojino brašno i prašak za pecivo i izmešati. Ostavite testo da odmori 30 minuta.
Razvaljajte testo rukama veličine ping-pong loptice. U dubokoj šerpi zagrejte ulje na 190 ° C. Koristeći šupljikavu kašiku, pažljivo pržite kuglice u malim porcijama.
Prebacite krofne na tanjir obložen papirnim ubrusom. Pripremite šećer od cimeta mešanjem šećera i mlevenog cimeta. Uvaljajte krofne u šećer sa cimetom. Prelijte malo smeđeg šećernog sirupa na vrh. Možete koristiti i karamelu ako više volite.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)