Napolitanka torta uspeva čak i početnicima a toliko je kremasta da ćete je stalno praviti
Meteorolozi su najavili kratkotrajni predah od vrućina pa je možda pravi trenutak da ukućane i počastite poslasticom koja se sprema na jednostavan način.
Torta napolitanka
Sastojci:
Za koru:
8 belanaca
8 kašika šećera
10 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
Za fil:
8 žumanaca
8 kašika šećera
4 kesice pudinga od vanile
1,3 l mleka
250 g margarina
250 g šećera u prahu
300 g napolitanki
150 g čokolade
Za dekoraciju:
2-3 kesice šlaga
Priprema:
Mikserom umutite belanca sa šećerom, pa dodajte orahe i brašno. Izlijte smesu u podmazanu i brašnom posutu tepsiju dimenzija 30×28 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Za fil umutite žumanaca sa šećerom pa ubacite pudinge od vanile. Nastavite da mutite mikserom pazeći da se ne pojave grudvice i ubacite u mleko i skuvajte. Kad se fil ohladi, umutite margarin i prah-šećera. Smesu od pudinga i žumanaca pomešajte s margarinom te podeliti na dva dela. U prvi deo dodajte 300 g izrendanih napolitanki koje prethodno zamrznite da biste ih lakše izrendeali. U drugi deo dodajte istopljenu čokoladu. Ređajte: koru, fil s napolitankama pa fil sa čokoladom i na kraju dekorišite šlagom.
PROTEINSKE PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Osvajaju od prvog zalogaja, a mekane kao pamuk
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
ORASNICE Najlepši starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a treba vam samo 4 sastojka
Fenomenalni kolači sa orasima poješće se čim se postave.
SOČNI KOLAČ SA KRUŠKAMA Desert koji se pamti, poći će vam voda na usta
Jednostavni desert oduševiće i one izbirljive.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.
Komentari (0)