Napolitanka torta uspeva čak i početnicima a toliko je kremasta da ćete je stalno praviti

Ivana Vujnović

10:30

Slatki kutak 0

Meteorolozi su najavili kratkotrajni predah od vrućina pa je možda pravi trenutak da ukućane i počastite poslasticom koja se sprema na jednostavan način.

torta napolitanka
Shutterstock

 

Torta napolitanka

Sastojci:

Za koru:

8 belanaca

8 kašika šećera

10 kašika mlevenih oraha

2 kašike brašna

Za fil:

8 žumanaca

8 kašika šećera

4 kesice pudinga od vanile

1,3 l mleka

250 g margarina

250 g šećera u prahu

300 g napolitanki

150 g čokolade

Za dekoraciju:

2-3 kesice šlaga 

Priprema:

Mikserom umutite belanca sa šećerom, pa dodajte orahe i brašno. Izlijte smesu u podmazanu i brašnom posutu tepsiju dimenzija 30×28 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Za fil umutite žumanaca sa šećerom pa ubacite pudinge od vanile. Nastavite da mutite mikserom pazeći da se ne pojave grudvice i ubacite u mleko i skuvajte. Kad se fil ohladi, umutite margarin i prah-šećera. Smesu od pudinga i žumanaca pomešajte s margarinom te podeliti na dva dela. U prvi deo dodajte 300 g izrendanih napolitanki koje prethodno zamrznite da biste ih lakše izrendeali. U drugi deo dodajte istopljenu čokoladu. Ređajte: koru, fil s napolitankama pa fil sa čokoladom i na kraju dekorišite šlagom.

Komentari (0)

Loading