Napolitanka torta uspeva čak i početnicima a toliko je kremasta da ćete je stalno praviti
Meteorolozi su najavili kratkotrajni predah od vrućina pa je možda pravi trenutak da ukućane i počastite poslasticom koja se sprema na jednostavan način.
Torta napolitanka
Sastojci:
Za koru:
8 belanaca
8 kašika šećera
10 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
Za fil:
8 žumanaca
8 kašika šećera
4 kesice pudinga od vanile
1,3 l mleka
250 g margarina
250 g šećera u prahu
300 g napolitanki
150 g čokolade
Za dekoraciju:
2-3 kesice šlaga
Priprema:
Mikserom umutite belanca sa šećerom, pa dodajte orahe i brašno. Izlijte smesu u podmazanu i brašnom posutu tepsiju dimenzija 30×28 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Za fil umutite žumanaca sa šećerom pa ubacite pudinge od vanile. Nastavite da mutite mikserom pazeći da se ne pojave grudvice i ubacite u mleko i skuvajte. Kad se fil ohladi, umutite margarin i prah-šećera. Smesu od pudinga i žumanaca pomešajte s margarinom te podeliti na dva dela. U prvi deo dodajte 300 g izrendanih napolitanki koje prethodno zamrznite da biste ih lakše izrendeali. U drugi deo dodajte istopljenu čokoladu. Ređajte: koru, fil s napolitankama pa fil sa čokoladom i na kraju dekorišite šlagom.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)