HUANITA TORTA Raskošna poslastica sa tri razčiičita fila opčiniće svakog ko je proba
Ovu tortu možete praviti za rođendane, slave ili bilo koju drugu priliku.
Huanita torta
Sastojci:
Za koru:
5 belanaca
1 prstohvat soli
5 kašika šećera
130 g mlevenih oraha
1 kašika kakaoa
1 kašika brašna
Za fil:
1,5 l mleka
150 g šećera
5 žumanaca
120 g pudinga od vanile
4 ravne kašike brašna
400 g margarina
100 g šećera u prahu
150 g čokolade
250 g mlevenih lešnika
300 slatke pavlake
100 g mleka u prahu
250 g mlevene plazme
Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca, šećera i soli. Dodajte orahe, kakao i brašno. Promešajte, ulijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200°C 20 minuta. Skinite papir sa ohlađene kore. U 500 ml mleka uspite puding, brašno i umućena žumanca, pomešajte da nema grudvica. Preostalo mleko (1 l) kuvajte sa šećerom, padodajte puding. Mešajte kuvajući dok se ne zgusne. Podelite na 2 dela. U prvi deo fila dodajte mlevene lešnike i promešajte. U drugi deo fila dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Pokrijte ih providnom folijom i ostavite da se ohladi. Margarin sobne temperature umutite sa šećerom u prahu i podelite dobijenu smesu na 2 dela. Dodajte margarin u filove i oba fila sjedinite mikserom. U posudi umutite slatku pavlaku s mlekom u prahu i plazmom. Preko kore premažite čokoladni fil, a zatim pola fila sa plazmom, pa fil sa lešnicima, a onda preko i drugi deo fila sa plazmom. Stavite u frižider da se stegne. Ukrasite kakaom u prahu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)