HUANITA TORTA Raskošna poslastica sa tri razčiičita fila opčiniće svakog ko je proba
Ovu tortu možete praviti za rođendane, slave ili bilo koju drugu priliku.
Huanita torta
Sastojci:
Za koru:
5 belanaca
1 prstohvat soli
5 kašika šećera
130 g mlevenih oraha
1 kašika kakaoa
1 kašika brašna
Za fil:
1,5 l mleka
150 g šećera
5 žumanaca
120 g pudinga od vanile
4 ravne kašike brašna
400 g margarina
100 g šećera u prahu
150 g čokolade
250 g mlevenih lešnika
300 slatke pavlake
100 g mleka u prahu
250 g mlevene plazme
Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca, šećera i soli. Dodajte orahe, kakao i brašno. Promešajte, ulijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200°C 20 minuta. Skinite papir sa ohlađene kore. U 500 ml mleka uspite puding, brašno i umućena žumanca, pomešajte da nema grudvica. Preostalo mleko (1 l) kuvajte sa šećerom, padodajte puding. Mešajte kuvajući dok se ne zgusne. Podelite na 2 dela. U prvi deo fila dodajte mlevene lešnike i promešajte. U drugi deo fila dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Pokrijte ih providnom folijom i ostavite da se ohladi. Margarin sobne temperature umutite sa šećerom u prahu i podelite dobijenu smesu na 2 dela. Dodajte margarin u filove i oba fila sjedinite mikserom. U posudi umutite slatku pavlaku s mlekom u prahu i plazmom. Preko kore premažite čokoladni fil, a zatim pola fila sa plazmom, pa fil sa lešnicima, a onda preko i drugi deo fila sa plazmom. Stavite u frižider da se stegne. Ukrasite kakaom u prahu.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)