HUANITA TORTA Raskošna poslastica sa tri razčiičita fila opčiniće svakog ko je proba

Trpeza/I.V.

10:30

Slatki kutak 0

Ovu tortu možete praviti za rođendane, slave ili bilo koju drugu priliku.

Huanita torta
Shutterstock

 

Huanita torta

Sastojci:

Za koru:

5 belanaca

1 prstohvat soli

5 kašika šećera

130 g mlevenih oraha

1 kašika kakaoa

1 kašika brašna

Za fil:

1,5 l mleka

150 g šećera

5 žumanaca

120 g pudinga od vanile

4 ravne kašike brašna

400 g margarina

100 g šećera u prahu

150 g čokolade 

250 g mlevenih lešnika

300 slatke pavlake

100 g mleka u prahu

250 g mlevene plazme

Priprema:

Umutite čvrst sneg od belanaca, šećera i soli. Dodajte orahe, kakao i brašno. Promešajte, ulijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200°C  20 minuta. Skinite papir sa ohlađene kore. U 500 ml mleka uspite puding, brašno i umućena žumanca, pomešajte da nema grudvica. Preostalo mleko (1 l) kuvajte sa šećerom, padodajte puding. Mešajte kuvajući dok se ne zgusne. Podelite na 2 dela. U prvi deo fila dodajte mlevene lešnike i promešajte. U drugi deo fila dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Pokrijte ih providnom folijom i ostavite da se ohladi. Margarin sobne temperature umutite sa šećerom u prahu i podelite dobijenu smesu na 2 dela. Dodajte margarin u filove i oba fila sjedinite mikserom. U posudi umutite slatku pavlaku s mlekom u prahu i plazmom. Preko kore premažite čokoladni fil, a zatim pola fila sa plazmom, pa fil sa lešnicima, a onda preko i drugi deo fila sa plazmom. Stavite u frižider da se stegne. Ukrasite kakaom u prahu.

Komentari (0)

Loading