HUANITA TORTA Raskošna poslastica sa tri razčiičita fila opčiniće svakog ko je proba
Ovu tortu možete praviti za rođendane, slave ili bilo koju drugu priliku.

Huanita torta
Sastojci:
Za koru:
5 belanaca
1 prstohvat soli
5 kašika šećera
130 g mlevenih oraha
1 kašika kakaoa
1 kašika brašna
Za fil:
1,5 l mleka
150 g šećera
5 žumanaca
120 g pudinga od vanile
4 ravne kašike brašna
400 g margarina
100 g šećera u prahu
150 g čokolade
250 g mlevenih lešnika
300 slatke pavlake
100 g mleka u prahu
250 g mlevene plazme
Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca, šećera i soli. Dodajte orahe, kakao i brašno. Promešajte, ulijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200°C 20 minuta. Skinite papir sa ohlađene kore. U 500 ml mleka uspite puding, brašno i umućena žumanca, pomešajte da nema grudvica. Preostalo mleko (1 l) kuvajte sa šećerom, padodajte puding. Mešajte kuvajući dok se ne zgusne. Podelite na 2 dela. U prvi deo fila dodajte mlevene lešnike i promešajte. U drugi deo fila dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Pokrijte ih providnom folijom i ostavite da se ohladi. Margarin sobne temperature umutite sa šećerom u prahu i podelite dobijenu smesu na 2 dela. Dodajte margarin u filove i oba fila sjedinite mikserom. U posudi umutite slatku pavlaku s mlekom u prahu i plazmom. Preko kore premažite čokoladni fil, a zatim pola fila sa plazmom, pa fil sa lešnicima, a onda preko i drugi deo fila sa plazmom. Stavite u frižider da se stegne. Ukrasite kakaom u prahu.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Komentari (0)