SITNA RAZLIKA, VELIKA SREĆA Čokoladno testo za palačinke morate probati ako još niste
Čokoladno testo za palačinke je prilično jednostavno da se napravi a dovoljno je da u svoj omiljeni recept dodate kakao, a rezultat je testo koje će imati suptilan ukus čokolade koji se odlično sčaže s orašastim plodovima, karamelom, bananama, krem-čokoladom.
Čokoladno testo za palačinke
Sastojci:
2 jaja
300 ml mleka
2 kašike rastopljenog putera
240 ml brašna
80 ml šećera
80 ml gorkog kakaoa
1 kašika ekstrakta vanile
Priprema:
Pomešajte suve sastojke, odnosno brašno, kakao i šećer, zatim tečne sastojke (umutite jaja i dodajte mleko, otopljeni puter i ekstrakt vanile) i sjedinite u gustu smesu. Ispecite ih na zagrejanom tiganju i dobićete oko 12 palačinki koje potom možete puniti omiljenim filom. Pretvorite ih u još čokoladnije čudo uz krem od čokolade, na primer, ili se odlučite za fil od vanile i orašastih plodova - eksperimentišite jer sa ovom kombinacijom ne možete pogrešiti!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)