IZ KUVARA NAŠIH MAMA I BAKA OMILJENA, ČUVENA Markiza torta: Čokoladna, pahuljasta, lagana
Za njenu pripremu nije potrebno ni mnogo sastojka ni mnogo truda
Potrebno je:
2 kutije piškota (duple piškote)250 g margarina ili putera
200 g šećera u prahu
250 g čokolade
6 jaja
1 kašika ruma (za fil)
2 kašike ruma i
2 dl mleka (za umakanje piškota)
100 g lešnika
Priprema:
U šerpu od 2,5 l poređati piškote koje se umaču u mleko i rum. Cele idu po dnu šerpe, a pola sa strane (po ivici šerpe).
Fil: Umutiti dobro margarin ili puter sa šećerom u prahu pa dodati šest žumanaca jedno po jedno. Dodati zatim i kašiku ruma i prepečen i samleven lešnik. Istopiti 250 g čokolade, pa vrelo dodati u umućeni fil. Umutiti belanca, pa varjačom sastaviti sa filom. Sipati dobro umućeni fil preko piškota. Po vrhu poređati još jedan deo piškota. Šerpu staviti u frižider da prenoći, a sutradan tortu izvrnuti na tacnu za tortu i dekorisati.
Savet
Jaja korostiti samo proverena i sveža. Ako niste sigurni u kvalitet jaja onda jaja umućena sa šećerom kuvati na pari, ohladiti fil pa sastaviti sa margarinom ili puterom i dodati čokoladu lešnike i rum.... (Torta je ukusna i bez ruma i lešnika, zavisi od ukusa).
BUHTLE SA MAKOM Savršeno se slažu sa šoljom kafe, a bolje od onih iz pekare
Sa sočnim nadevom od maka, ukućani će stajati u redu za još.
POSNA MARKIZA TORTA Nepečena očaravajuća poslastica koja budi sva čula
Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.
CIMET KOCKE Brzi desert neodoljivog ukusa od samo 3 sastojka, kremastije niste jeli
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
Komentari (0)