JEDNOSTAVNO SE SPREMA Brz i sočan kolač sa šljivama kakav su pravile naše bake
Sve sastojke sigurno već imate
Potrebno je:
- 300-400 ml mleka
- 3 jajeta
- malo soli
- 50 ml ulja
- šljive
Priprema:
Umutite odvojeno belanca i žumanca pa ih pomešajte. Zatim dodajte mleko i malo soli, pa na kraju brašno.
Mešajte dok ne dobijete testo, nešto ređe nego za palačinke.
Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga uljem. Zatim ulijte testo. Šljive presecite na pola i stavite u sveže testo.
Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni. Ceo proces pripreme možete pogledati u videu koji sledi.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)