JEDNOSTAVNO SE SPREMA Brz i sočan kolač sa šljivama kakav su pravile naše bake
Sve sastojke sigurno već imate
Potrebno je:
- 300-400 ml mleka
- 3 jajeta
- malo soli
- 50 ml ulja
- šljive
Priprema:
Umutite odvojeno belanca i žumanca pa ih pomešajte. Zatim dodajte mleko i malo soli, pa na kraju brašno.
Mešajte dok ne dobijete testo, nešto ređe nego za palačinke.
Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga uljem. Zatim ulijte testo. Šljive presecite na pola i stavite u sveže testo.
Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni. Ceo proces pripreme možete pogledati u videu koji sledi.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)