Oreo torta za ljubitelje čokolade: Sa ovom neodoljivom poslasticom nema greške
Ako obožavate čokoladu na pravom ste mestu. Predstavljamo idealnu čokoladnu tortu za vas...
Nekada su torte bile komplikovane za pripremu i zahtevale su vešte ruke domaćica, a danas ih je lako napraviti, jer postoji dosta jednostavnih recepata. Predlažemo da probate i ovaj za oreo tortu koja će vam se dopasti na prvi zalogaj, a najbolje od svega je što se peče samo 6 minuta. Najčokoladniju tortu napravite bez puno muke i od svega par sastojaka.
Sastojci:
28 komada oreo keksa
1 kašičica praška za pecivo
250 ml mleka
Za ganaš:
150 g čokolade
150 ml slatke pavlake
Priprema:
Odvojite beli krem od čokoladnog keksa, pa keks dobro izblendirajte. U mleveni keks dodajte prašak za pecivo i promešajte. Zatim sipajte mleko i dodajte beli krem (što ste izdvojili od keksa). Dve dobro sjedinite, pa sipajte smesu u nauljenu posudu koju ste obložili pek papirom i pecite u mikrotalasnoj na 750W tačno 6 minuta. Skinite papir sa kore, pa napravite čokoladni ganaši tako što ćete istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko torte. Ukrasite mlevenim oreo keksom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)