IMAMO NAJBOLJI RECEPT ZA GURABIJE Jednostavan i ukusan starinski kolač koji se topi u ustima
Od osnovnih namirnica kreirani su kolači na čiji pomen i dan danas mnogima ide voda na usta. Jedan od takvih su i gurabije, slasni kolač koji je savršen uz šoljicu kafe ili čaja
Sastojci
3 šoljice ulja
3 šoljice kiselog mleka ili milerama
2 jajeta
1 vanilin šećer
2 praška za pecivo
4 šoljice šećera
brašno po potrebi
Priprema
1. Sjediniti jaja, šećer, vanilin šećer, mleko, ulje i izmiksati da se dobije fina smesa. Nakon toga dodati brašno i prašak za pecivo.
2. Dodajte onoliko brašna koliko treba da bi smesa postala glatka, ni puno gusta, ni bistra.
3. Oblikujte kuglice i stavljajte u pouljen pleh. Na svaku gurabiju možete staviti po jednu kocku šećera, jer to su one prave, starinske gurabije.
4. Pecite na temperaturi od 200 stepeni dok blago ne porumene, nekih 40 minuta.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)