BUNDEVICE OD TESTA Napravite bundeve od testa, pa dodajte pire od bundeve za potpuni užitak
Napravite slatke zalogajčiće oblika bundeve u koji možete da dodate i pire od bundeve za potpuni užitak.
Sastojci
- 350 g glatkog brašna
- 1 kvasac
- 130 g pirea od bundeve
- 120 ml mlakog mleka
- 40 g rastopljenog putera
- 1 manje jaje
- 40 g smeđeg šećera
- ½ kašičice soli
- 1 jaje
- 1 kašika mleka za premazivanje
- 10 oraha za peteljke bundeve
Priprema
U posudi miksera pomiješajte brašno i kvasac, a u drugoj činiji pomešajte pire od bundeve, mleko, puter, jaje, šećer i so.
Sve dobro umutite kako bi se pretvorilo u glatku smesu.
Ovako umućene sastojke dodajte mešavini brašna i kvasca. Mešate sve mikserom, nastavkom za testo na laganoj brzini dok se sve ne poveže.
Malo pojačajte brzinu miksera i nastavite mesiti dok ne dobijete glatko tijesto koje se može tanko razvući.
Testo prebacite na radnu ploču te ga brzo premesite rukama, oblikujte ga u kuglu i prebacite u posudu za dizanje.
Premažite ga s malo ulja, prekrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite na toplom do 2 sata ili dok se ne udvostruči.
Podignuto testo premesite, pa ga podelite na 15 komada, svaki težak oko 40 grama.
Svaki komad oblikuje u kuglicu, pa svaku kuglicu povežite kuhinjskim koncem za efekt bundeve.
Ovako oblikovana peciva složite na veliki lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
Prekrijte ih krpom i ostavite da se ponovno dignu oko sat vremena.
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Podignuta peciva premažite umućenim jajem s mlekom. Pecite ih u zagrejanoj rerni 20 minuta ili dok se ne zarumene.
Pečena peciva izvadite iz reerne i ostavite da se potpuno ohlade.
S ohlađenih peciva pažljivo uklonite konac, a zatim u sredinu svakog zataknite polovinu oraha za peteljke.
Posluživanje
Peciva bundevice poslužite odmah ili ih čuvajte u dobro zatvorenoj kutiji.
Savet
Ako želite napraviti bundeve zarezivanjem, onda svaku kuglicu lagano spljoštite i makazama narežite na 8 kriški.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)