BUNDEVICE OD TESTA Napravite bundeve od testa, pa dodajte pire od bundeve za potpuni užitak
Napravite slatke zalogajčiće oblika bundeve u koji možete da dodate i pire od bundeve za potpuni užitak.
Sastojci
- 350 g glatkog brašna
- 1 kvasac
- 130 g pirea od bundeve
- 120 ml mlakog mleka
- 40 g rastopljenog putera
- 1 manje jaje
- 40 g smeđeg šećera
- ½ kašičice soli
- 1 jaje
- 1 kašika mleka za premazivanje
- 10 oraha za peteljke bundeve
Priprema
U posudi miksera pomiješajte brašno i kvasac, a u drugoj činiji pomešajte pire od bundeve, mleko, puter, jaje, šećer i so.
Sve dobro umutite kako bi se pretvorilo u glatku smesu.
Ovako umućene sastojke dodajte mešavini brašna i kvasca. Mešate sve mikserom, nastavkom za testo na laganoj brzini dok se sve ne poveže.
Malo pojačajte brzinu miksera i nastavite mesiti dok ne dobijete glatko tijesto koje se može tanko razvući.
Testo prebacite na radnu ploču te ga brzo premesite rukama, oblikujte ga u kuglu i prebacite u posudu za dizanje.
Premažite ga s malo ulja, prekrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite na toplom do 2 sata ili dok se ne udvostruči.
Podignuto testo premesite, pa ga podelite na 15 komada, svaki težak oko 40 grama.
Svaki komad oblikuje u kuglicu, pa svaku kuglicu povežite kuhinjskim koncem za efekt bundeve.
Ovako oblikovana peciva složite na veliki lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
Prekrijte ih krpom i ostavite da se ponovno dignu oko sat vremena.
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Podignuta peciva premažite umućenim jajem s mlekom. Pecite ih u zagrejanoj rerni 20 minuta ili dok se ne zarumene.
Pečena peciva izvadite iz reerne i ostavite da se potpuno ohlade.
S ohlađenih peciva pažljivo uklonite konac, a zatim u sredinu svakog zataknite polovinu oraha za peteljke.
Posluživanje
Peciva bundevice poslužite odmah ili ih čuvajte u dobro zatvorenoj kutiji.
Savet
Ako želite napraviti bundeve zarezivanjem, onda svaku kuglicu lagano spljoštite i makazama narežite na 8 kriški.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)