SLATKIŠ ZA NEDELJNO POPODNE Kolač sa jabukama i orasima s merama na čaše, za koji vam nisu potrebni ni mikser ni vaga
Kolač sa jabukama i orasima se brzo napravi, ima izuzetan ukus, mekan je i veoma izdašan.
Sastojci:
2 jaja
1 čaša šećera (200 ml)
1 čaša griza
1 čaša mlevenih oraha
1 čaša mleka
1/2 čaše ulja
2 jabuke (narendane)
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo
1/2 čase seckanih oraha
5-6 kašika dzema za premazivanje
Priprema:
Jaja umutite ručnom mutilicom (možete i mikserom ako vam je lakše). Dodajte sve ostale sastojke, jedan po jedan mešajući mutilicom smesu. Na kraju umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Ohlađen kolač premažite džemom ili po želji pospite prah šećerom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)