TRILEĆE KOLAČ Najlakši recept za sočnu poslasticu sa tri vrste mleka i karamel prelivom, zaljubićete se na prvi zalogaj!
Trileće podseća na koh, ali je ukus malo bogatiji jer se pravi od tri vrste mleka, a ima i preliv od karamela.
Sastojci:
Za patišpanj:
6 jaja
200 g brašna
100 g šećera
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
Za preliv:
400 ml slatke pavlake
300 ml kondenzovanog mleka
800 ml mleka
Za karamel premaz:
250 g šećera
250 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte jedno po jedno žumance. Na kraju umešajte polako brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kad se patišpanj prohladi izvadite iz tepsije i viljuškom izbockajte. U tepsiju ulijte slatku pavlaku pa položite patišpanj naopačke. Ostavite da stoji 10 minuta. Izmešajte mleko i kondenzovano mleko pa prelijte patišpanj. Pustite da odstoji i upije mleko pa premažite karamel kremom. Karamel premaz: stavite šećer u šerpu i mešajte na ringli da se delimično istopi. Dodajte pavlaku za kuvanje neprestano mešajući. Smanjite jačinu ringle i sačekajte da se šećer potpuno istopi. Prelijte kolač.
OBLANDE SA GRIZOM Domaća poslastica idealna za proslave, napravite je i impresionirajte svoje goste
Idealna poslastica za proslave
POSNA TORTA SA BANANAMA Ako ste ljubitelji slakog, a postite, sa ovim receptom nećete pogrešiti!
Lako se priprema, a preukusna je.
VOĆNI TIRAMISU Idealan dezert za dve osobe, napravite ga nekome koga volite
Ostavite tiramisu da se ohladi nekoliko sati ili ga pripremite do dva dana unapred, i desert je gotov
PEČENI UŠTIPCI OD JABUKA Preskočite prženje i uključite rernu, poslastica će biti još ukusnija
Kisela pavlaka zadržava sočnost, dodajući suptilno bogatstvo ukusa
BAKLAVA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Poslastica koju svi obožavaju, uvek se traži parče više!
Ovu verziju baklave svi obožavaju!
Komentari (0)