TRILEĆE KOLAČ Najlakši recept za sočnu poslasticu sa tri vrste mleka i karamel prelivom, zaljubićete se na prvi zalogaj!

Vesna Vukadinović

14:10

Slatki kutak 0

Trileće podseća na koh, ali je ukus malo bogatiji jer se pravi od tri vrste mleka, a ima i preliv od karamela.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

Za patišpanj:

6 jaja

200 g brašna

100 g šećera

1 vanilin šećer

1/2 praška za pecivo

Za preliv:

400 ml slatke pavlake

300 ml kondenzovanog mleka

800 ml mleka

Za karamel premaz:

250 g šećera

250 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte jedno po jedno žumance. Na kraju umešajte polako brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kad se patišpanj prohladi izvadite iz tepsije i viljuškom izbockajte. U tepsiju ulijte slatku pavlaku pa položite patišpanj naopačke. Ostavite da stoji 10 minuta. Izmešajte mleko i kondenzovano mleko pa prelijte patišpanj. Pustite da odstoji i upije mleko pa premažite karamel kremom. Karamel premaz: stavite šećer u šerpu i mešajte na ringli da se delimično istopi. Dodajte pavlaku za kuvanje neprestano mešajući. Smanjite jačinu ringle i sačekajte da se šećer potpuno istopi. Prelijte kolač.

 

Komentari (0)

Loading