TORTA ŠEHEREZADA OD KEKSA Ne peče se, lako se pravi, brzo je gotova, a veoma kremasta i ukusna

Vesna Vukadinović

17:24

Slatki kutak 0

Šeherezada je velika torta, a pošto se brzo pravi i ima fantastičan ukus, odlična je za slavsku trpezu. Za nju se koristi turski keks koji se kupuje na pijaci, a ako ne možete da ga nađete, koristite pti ber.

torta
Printscreen/Youtube

Sastojci:

600 g turskog keksa

400 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake

400 ml kisele vode

200 g prah šećera

250 g margarina

1 l mleka

3 kese pudinga od vanile

8 kašika kristal šećera

Priprema:

Skuvati puding u mleku sa kristal šećerom. Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući. Penasto umutiti margarin sa prah šećerom i sjediniti sa hladnim pudingom u kompaktnu smesu. Šlag umutiti sa kiselom vodom. Ređati red keksa, fil od pudinga, sloj šlaga, opet red keksa, fil od pudinga, šlag i tako dok sve ne utrošite. Završite šlagom i celu tortu premažite. Stavite u frižider da se stegne i da keks omekša.

 

Komentari (0)

Loading