TORTA ŠEHEREZADA OD KEKSA Ne peče se, lako se pravi, brzo je gotova, a veoma kremasta i ukusna
Šeherezada je velika torta, a pošto se brzo pravi i ima fantastičan ukus, odlična je za slavsku trpezu. Za nju se koristi turski keks koji se kupuje na pijaci, a ako ne možete da ga nađete, koristite pti ber.
Sastojci:
600 g turskog keksa
400 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
400 ml kisele vode
200 g prah šećera
250 g margarina
1 l mleka
3 kese pudinga od vanile
8 kašika kristal šećera
Priprema:
Skuvati puding u mleku sa kristal šećerom. Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući. Penasto umutiti margarin sa prah šećerom i sjediniti sa hladnim pudingom u kompaktnu smesu. Šlag umutiti sa kiselom vodom. Ređati red keksa, fil od pudinga, sloj šlaga, opet red keksa, fil od pudinga, šlag i tako dok sve ne utrošite. Završite šlagom i celu tortu premažite. Stavite u frižider da se stegne i da keks omekša.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)