TORTA ŠEHEREZADA OD KEKSA Ne peče se, lako se pravi, brzo je gotova, a veoma kremasta i ukusna
Šeherezada je velika torta, a pošto se brzo pravi i ima fantastičan ukus, odlična je za slavsku trpezu. Za nju se koristi turski keks koji se kupuje na pijaci, a ako ne možete da ga nađete, koristite pti ber.
Sastojci:
600 g turskog keksa
400 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
400 ml kisele vode
200 g prah šećera
250 g margarina
1 l mleka
3 kese pudinga od vanile
8 kašika kristal šećera
Priprema:
Skuvati puding u mleku sa kristal šećerom. Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući. Penasto umutiti margarin sa prah šećerom i sjediniti sa hladnim pudingom u kompaktnu smesu. Šlag umutiti sa kiselom vodom. Ređati red keksa, fil od pudinga, sloj šlaga, opet red keksa, fil od pudinga, šlag i tako dok sve ne utrošite. Završite šlagom i celu tortu premažite. Stavite u frižider da se stegne i da keks omekša.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.
ZDRAV BRAUNI SA JABUKAMA Svi ga vole, a gotov je začas, za uživanje u vikendu
Mekan kolač koji se topi u ustima, za prave sladokusce.
PROTEINSKE PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Osvajaju od prvog zalogaja, a mekane kao pamuk
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
ORASNICE Najlepši starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a treba vam samo 4 sastojka
Fenomenalni kolači sa orasima poješće se čim se postave.
Komentari (0)