TORTA ŠEHEREZADA OD KEKSA Ne peče se, lako se pravi, brzo je gotova, a veoma kremasta i ukusna
Šeherezada je velika torta, a pošto se brzo pravi i ima fantastičan ukus, odlična je za slavsku trpezu. Za nju se koristi turski keks koji se kupuje na pijaci, a ako ne možete da ga nađete, koristite pti ber.

Sastojci:
600 g turskog keksa
400 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
400 ml kisele vode
200 g prah šećera
250 g margarina
1 l mleka
3 kese pudinga od vanile
8 kašika kristal šećera
Priprema:
Skuvati puding u mleku sa kristal šećerom. Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući. Penasto umutiti margarin sa prah šećerom i sjediniti sa hladnim pudingom u kompaktnu smesu. Šlag umutiti sa kiselom vodom. Ređati red keksa, fil od pudinga, sloj šlaga, opet red keksa, fil od pudinga, šlag i tako dok sve ne utrošite. Završite šlagom i celu tortu premažite. Stavite u frižider da se stegne i da keks omekša.

PROLEĆNI KOLAČ SA MALINAMA I ČOKOLADOM Kremast i osvežavajući desert koji miriše na ljubav
Sladak i lagan, nema ko vam neće tražiti recept.

TORTA OD BATATA I CRNE ČOKOLADE Viralni recept koji je oduševio brojne domaćice
Fenomenalna poslastica jednostavne pripreme.

NEODOLJIVA ČOKOLADNA KREMPITA Kolač kakav do sada niste jeli, po receptu iz zaboravljene sveske
Kremasti kolač obožavaće cela porodica.

PROLEĆNA PITA SA JABUKAMA I MLEVENIM KEKSOM Starinska poslastica na moderan način, nema ko je ne voli
Slatka i osvežavajuća, a uspeva i početnicima.

TIRAMISU PO ORIGINALNOJ ITALIJANSKOJ RECEPTURI Bogovski kremasti desert za ljubitelje kafe
Ako volite kafu, ovaj neodoljivi kolač ćete obožavati.
Komentari (0)