LIKER OD JAJA uzivajte u ovom alkoholnom napitku koji će vas pripremiti za hladnije dane
Napravite ukusni liker od jaja u samo par koraka.
Sastojci
- 5 žumanaca
- 2 vanilin šećera
- 400g šećera
- 1/2 litre mleka
- 1/8 litre rakije (šljiva, vilijamovka...)
- 2 dl ruma
Priprema
Mleko s običnim šećerom kuvamo i ostavimo da se ohladi. Žumanca s vanilin šećerom miksamo i dodamo malo ohlađenog mleka kroz sito da bude lakše za miksanje.
U smesu žutanjaka dodati ostatak ohlađenog mleka kroz sito.
U smesu dodajte ostatak alkohola: rakija i rum i dobro promešajte.
Celu tekućinu provucite kroz sito 2-3 puta za svaki slučaj kako bi se pokupili eventualni ostaci od jaja, kajmak od mleka i slično.
Pretočite (kroz sito) u bocu i začepite. Može stajati i izvan hladnjaka jer šećer i alkohol deluju kao konzervansi i sterilizatori.
Savet
Umesto rakije navodno može ići i obični alkohol, ali opšte je bolje ako imate nekakve rakije.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)