KESTEN TORTA BEZ PEČENJA Posna, preukusna i gotova za 15 minuta
Kesten, kralj među jesenjim namirnicama, sa punim pravom drži mesto koje mu pripada. Odličnog ukusa, specifične arome slaže se sa brojnim jelima, napicima i kolačima. Probajte ovaj slatki spoj pa recite da nismo u pravu?
Sastojci
1 kg kesten pirea
400 g šećera u prahu
500 ml posna slatke pavlake
250 g margarina
300 g mlevenih oraha
3 kašike kakaoa
Glazura
100 g crne čokolade
70 g margarina
Priprema
Umutite margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodajte kesten pire. Umutite potom biljnu pavlaku u čvrst šlag, pa dodajte u sve mlevene orahe, smesu od kestena i lagano promešajte. U okrugli kalup sipajte masu i ostavite u frižideru da se stegne. Napravite preliv od čokolade i margarina, prelitjte tortu, a po želji možete da dekorišete i seckanim ratlukom.
Možda vas zanima:
KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica sa glavnom jesenjom namirnicom, ukusa koji priča priče
Kremasta i izdašna, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNA KESTEN TORTA BEZ PEČENJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog
Neodoljiva poslastica savršena za dane posta.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
POSNA KESTEN TORTA KOJA SE NE PEČE Spremna za 15 minuta, otopićete se od slatkoće
Kesten je izuzetno zdrava namirnica, koja se odlično slaže sa raznim jelima, pogotovo slatkišima. Donosimo vam recept za neodoljivu kesten tortu, idealnu za slavsku ili svečanu trpezu. Pravi se za 15 minuta, a ukusna je kao da ste je pravili satima.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)