KESTEN TORTA BEZ PEČENJA Posna, preukusna i gotova za 15 minuta

Ivana Pavlović

19:30

Slatki kutak 0

Kesten, kralj među jesenjim namirnicama, sa punim pravom drži mesto koje mu pripada. Odličnog ukusa, specifične arome slaže se sa brojnim jelima, napicima i kolačima. Probajte ovaj slatki spoj pa recite da nismo u pravu?

KESTEN TORTA BEZ PEČENJA Posna, preukusna i gotova za 15 minuta
Shutterstock

Sastojci 

1 kg kesten pirea
400 g šećera u prahu

500 ml posna slatke pavlake
250 g margarina
300 g mlevenih oraha

3 kašike kakaoa

 

Glazura

100 g crne čokolade

70 g margarina

Priprema

Umutite margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodajte kesten pire. Umutite potom  biljnu pavlaku u čvrst šlag, pa dodajte u sve mlevene orahe, smesu od kestena i lagano promešajte. U okrugli kalup sipajte masu i ostavite u frižideru da se stegne. Napravite preliv od čokolade i margarina, prelitjte tortu, a po želji možete da dekorišete i seckanim ratlukom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading