KREMPITA Najlakši recept za ovu čarobnu, kremastu pitu, otvoriće vam sva čula
Hrskava kora sa penastim filom. Napravite odmah duplu meru, brzo će vam nestati sa stola.
Potrebno je
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 4 kašike brašna
- 1,5 l mleka
- 1 pakovanje lisnatog testa
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Pažljivo razdvojite belanca i žumanca. Žumanca dobro umutite sa 150 grama šećera, a potom dodajte i brašno. Od mleka odvojite malo, pa razmutite puding, a preostalo mleko stavite na ringlu da se kuva. Sipajte u mleko razmućeni puding i umućena žumanca, pa kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Umutite čvrsti sneg, od belanaca i 50 grama šećera, pa umešajte u vrući fil. Malo razvucite oklagijom lisnato testo, izbušite ga na par mesta viljuškom, pa ga pecite na obrnutom plehu 10 do 15 minuta dok ne porumeni. Kada je pečeno podelite ga u dva dela, jedan stavite na dno tepsije, premažite ga kremom, pa odozgo stavite drugi deo kore. Vaše krempite su gotove. Pospite krempite šećerom u prahu, secite na kocke i služite.
Možda vas zanima:
BLEDSKA KREMPITA Kolač za sva vremena, Tito ga je obožavao, a originalni recept je tajna još od 1953
Ištvan Lukačević je 1953. godine, dok je radio u hotelu Park na Bledu, osmislio ovaj čuveni recept. Inspirisan Vojvodjanskom krempitom, zamenio je polovinu vanilinog krema sa jednakim slojem slatke mlečne pavlake.
KREMPITA Neodoljivi kolač koji se topi u ustima, a miriše na nedelju
Kremast i lagan kolač vratiće vas u dane detinjstva.
KREMPITA SA BANANAMA Kremasta fantazija kojoj voće daje posebnu čar
Napravite ovu drugačiju krempitu, bićete oduševljeni. Banane joj daju posebnu aromu. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
NEODOLJIVA I SLASNA Krempita je uvek dobar izbor kada vam se najave gosti
Svima će se dopasti.
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
Komentari (0)