KREMPITA Najlakši recept za ovu čarobnu, kremastu pitu, otvoriće vam sva čula
Hrskava kora sa penastim filom. Napravite odmah duplu meru, brzo će vam nestati sa stola.
![krempita](/data/images/2023-03-17/48989_shutterstock-389588929_f.jpg?timestamp=1699484400)
Potrebno je
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 4 kašike brašna
- 1,5 l mleka
- 1 pakovanje lisnatog testa
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Pažljivo razdvojite belanca i žumanca. Žumanca dobro umutite sa 150 grama šećera, a potom dodajte i brašno. Od mleka odvojite malo, pa razmutite puding, a preostalo mleko stavite na ringlu da se kuva. Sipajte u mleko razmućeni puding i umućena žumanca, pa kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Umutite čvrsti sneg, od belanaca i 50 grama šećera, pa umešajte u vrući fil. Malo razvucite oklagijom lisnato testo, izbušite ga na par mesta viljuškom, pa ga pecite na obrnutom plehu 10 do 15 minuta dok ne porumeni. Kada je pečeno podelite ga u dva dela, jedan stavite na dno tepsije, premažite ga kremom, pa odozgo stavite drugi deo kore. Vaše krempite su gotove. Pospite krempite šećerom u prahu, secite na kocke i služite.
Možda vas zanima:
![krempita](/data/images/2024-03-20/81408_shutterstock-142065730_f.jpg)
KREMPITA Starinski desert iz bakine kuhinje mekan kao duša
Kremasti desert koji se topi u ustima, nestaće sa stola odmah.
![krempita sa jagodama](/data/images/2024-05-28/89020_shutterstock-1949786731_f.jpg)
KREMPITA SA JAGODAMA Klasik na prolećni način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite krempitu, ovu sa jagodama ćete da obožavate.
![francuska krempita](/data/images/2024-04-29/86272_francuska-krempita-1994292815_f.jpg)
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
![bledska krempita](/data/images/2024-04-23/85290_shutterstock-1315437965_f.jpg)
BLEDSKA KREMPITA Kolač za sva vremena, Tito ga je obožavao, a originalni recept je tajna još od 1953
Ištvan Lukačević je 1953. godine, dok je radio u hotelu Park na Bledu, osmislio ovaj čuveni recept. Inspirisan Vojvodjanskom krempitom, zamenio je polovinu vanilinog krema sa jednakim slojem slatke mlečne pavlake.
![anđeoski kolač](/data/images/2024-07-24/95191_shutterstock-200615996_f.jpg)
ANĐEOSKI KOLAČ Vazdušasti desert mekan kao duša koji se uklapa u svaku dijetu
Lagan i vazdušast američki kolač napravićete lako a uzećete parče više.
![ratluk od jagoda](/data/images/2024-07-23/95096_shutterstock-628760258_f.jpg)
RATLUK OD JAGODA Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a mekan kao duša
Starinski slatkiš možete da napravite i kod svoje kuće, priprema nije komplikovana, a osvaja ukusom.
![sladoled od pomorandže](/data/images/2024-07-24/95169_shutterstock-1392703688_f.jpg)
POSNI SLADOLED OD POMORANDŽE Gotov začas, a pravi raj za sladokusce, pravićete stalno
Ako volite sladoled možete lako sami da ga napravite kod kuće.
![sufle od malina](/data/images/2024-07-23/95090_shutterstock-216872185_f.jpg)
LETNJI SUFLE Maline i kupine mu daju poseban šmek, a uspeće i potpunim početnicima
Mekan, ukusan i sladak, nestaće sa stola u roku od odmah.
![sladoled od banane](/data/images/2024-07-23/95052_shutterstock-1767638063_f.jpg)
DOMAĆI SLADOLED OD BANANE Uspeva svima, a topi se u ustima, pravo letnje osveženje
Gotov za 10 minuta, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)