KREMPITA Najlakši recept za ovu čarobnu, kremastu pitu, otvoriće vam sva čula
Hrskava kora sa penastim filom. Napravite odmah duplu meru, brzo će vam nestati sa stola.
Potrebno je
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 4 kašike brašna
- 1,5 l mleka
- 1 pakovanje lisnatog testa
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Pažljivo razdvojite belanca i žumanca. Žumanca dobro umutite sa 150 grama šećera, a potom dodajte i brašno. Od mleka odvojite malo, pa razmutite puding, a preostalo mleko stavite na ringlu da se kuva. Sipajte u mleko razmućeni puding i umućena žumanca, pa kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Umutite čvrsti sneg, od belanaca i 50 grama šećera, pa umešajte u vrući fil. Malo razvucite oklagijom lisnato testo, izbušite ga na par mesta viljuškom, pa ga pecite na obrnutom plehu 10 do 15 minuta dok ne porumeni. Kada je pečeno podelite ga u dva dela, jedan stavite na dno tepsije, premažite ga kremom, pa odozgo stavite drugi deo kore. Vaše krempite su gotove. Pospite krempite šećerom u prahu, secite na kocke i služite.
Možda vas zanima:
FRANCUSKA KREMPITA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Ovo voće joj daje poseban šmek, biće još ukusnija
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KREMPITA ZA 10 MINUTA Nema paljenja rerne, jaja i kora, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremasta i lagana, nestaće sa stola odmah.
FRANCUSKA KREMPITA BOLJA OD KLASIČNE Ovo voće joj daje poseban šmek, a topi se u ustima
Nema ko vam neće tražiti recept.
KREMPITA OD LISNATOG TESTA Bila je omiljeni kolač Patrijarha Pavla
Starinski kolač mekan kao duša.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)