KREMPITA Najlakši recept za ovu čarobnu, kremastu pitu, otvoriće vam sva čula

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Hrskava kora sa penastim filom. Napravite odmah duplu meru, brzo će vam nestati sa stola.

krempita
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 4 kašike brašna
  • 1,5 l mleka
  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema

Pažljivo razdvojite belanca i žumanca. Žumanca dobro umutite sa 150 grama šećera, a potom dodajte i brašno. Od mleka odvojite malo, pa razmutite puding, a preostalo mleko stavite na ringlu da se kuva. Sipajte u mleko razmućeni puding i umućena žumanca, pa kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Umutite čvrsti sneg, od belanaca i 50 grama šećera, pa umešajte u vrući fil. Malo razvucite oklagijom lisnato testo, izbušite ga na par mesta viljuškom, pa ga pecite na obrnutom plehu 10 do 15 minuta dok ne porumeni. Kada je pečeno podelite ga u dva dela, jedan stavite na dno tepsije, premažite ga kremom, pa odozgo stavite drugi deo kore. Vaše krempite su gotove. Pospite krempite šećerom u prahu, secite na kocke i služite.

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading