ČOKOLADNA TORTA SA POMORANDŽAMA U savršenom spoju kiselo slatkog ukusa, kremasta i lagana
Idealan slatkiš za hladne jesenje i zimske dane. Meki i sočni zalogaji osvežiće vam dan.
Potrebno je
Za kore:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 kašike kakao-praha
- prstohvat soli
Za fil:
- 3 kesice pudinga od čokolade
- 200 grama stonog margarina
- rendana kora jedne pomorandže
- 4 kašike šećera
- 700 mililitara mleka
- 150 grama crne čokolade
Za preliv:
- sok dve pomorandže
- 3 kašike džema od pomorandže
Za čokoladni ganaš:
- 280 mililitara slatke pavlake
- 150 grama crne čokolade
Priprema
Belanca dobro umutite sa prstohvatom soli.Postepeno, uz neprestano mućenje dodajte i šećer i, na kraju, žumanca. Dodajte postepeno suve sastojke, odnosno dodajte, prethodno pomešano brašno s praškom za pecivo i kakaoom. Sipajte u posudu za pečenje prethodno obloženu pek-papirom. Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, kada se ohladi, presecite na dve ili tri kore. Skuvajte puding pa, u još vruć, dodajte izlomljenu čokoladu da se topi. U prohlađeni puding dodajte umućen margarin i rendanu koru pomorandže. Napravite preliv tako što ćete pomešati sok od pomorandže sa džemom. Smesu za preliv dobro razmutite. Sipajte polovinu od pripremljenog preliva ravnomerno,na prvu koru, pa namažite fil. Preklopite drugom korom, sipajte preko nje preliv, pa namažite preostali fil. Ponovite sve tako dok ne potrošite materijal.Ganaš napravite tako što ćete da istopite izlomljenu čokoladu sa slatkom pavlakom. Celu tortu prelijte ravnomerno. Za kraj, dekorišite rendanom korom pomorandže ili seckanim pomorandžama.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)