ČOKOLADNA TORTA SA POMORANDŽAMA U savršenom spoju kiselo slatkog ukusa, kremasta i lagana
Idealan slatkiš za hladne jesenje i zimske dane. Meki i sočni zalogaji osvežiće vam dan.

Potrebno je
Za kore:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 kašike kakao-praha
- prstohvat soli
Za fil:
- 3 kesice pudinga od čokolade
- 200 grama stonog margarina
- rendana kora jedne pomorandže
- 4 kašike šećera
- 700 mililitara mleka
- 150 grama crne čokolade
Za preliv:
- sok dve pomorandže
- 3 kašike džema od pomorandže
Za čokoladni ganaš:
- 280 mililitara slatke pavlake
- 150 grama crne čokolade
Priprema
Belanca dobro umutite sa prstohvatom soli.Postepeno, uz neprestano mućenje dodajte i šećer i, na kraju, žumanca. Dodajte postepeno suve sastojke, odnosno dodajte, prethodno pomešano brašno s praškom za pecivo i kakaoom. Sipajte u posudu za pečenje prethodno obloženu pek-papirom. Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, kada se ohladi, presecite na dve ili tri kore. Skuvajte puding pa, u još vruć, dodajte izlomljenu čokoladu da se topi. U prohlađeni puding dodajte umućen margarin i rendanu koru pomorandže. Napravite preliv tako što ćete pomešati sok od pomorandže sa džemom. Smesu za preliv dobro razmutite. Sipajte polovinu od pripremljenog preliva ravnomerno,na prvu koru, pa namažite fil. Preklopite drugom korom, sipajte preko nje preliv, pa namažite preostali fil. Ponovite sve tako dok ne potrošite materijal.Ganaš napravite tako što ćete da istopite izlomljenu čokoladu sa slatkom pavlakom. Celu tortu prelijte ravnomerno. Za kraj, dekorišite rendanom korom pomorandže ili seckanim pomorandžama.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)