ČOKOLADNA TORTA SA POMORANDŽAMA U savršenom spoju kiselo slatkog ukusa, kremasta i lagana

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Idealan slatkiš za hladne jesenje i zimske dane. Meki i sočni zalogaji osvežiće vam dan.

čoko oranž torta
Shutterstock

Potrebno je

Za kore:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 4 kašike kakao-praha
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 3 kesice pudinga od čokolade
  • 200 grama stonog margarina
  • rendana kora jedne pomorandže
  • 4 kašike šećera
  • 700 mililitara mleka
  • 150 grama crne čokolade

Za preliv:

  • sok dve pomorandže
  • 3 kašike džema od pomorandže


Za čokoladni ganaš:

  • 280 mililitara slatke pavlake
  • 150 grama crne čokolade

Priprema

Belanca dobro umutite sa prstohvatom soli.Postepeno, uz neprestano mućenje dodajte i  šećer i, na kraju, žumanca. Dodajte postepeno suve sastojke, odnosno dodajte, prethodno pomešano brašno s praškom za pecivo i kakaoom. Sipajte u posudu za pečenje prethodno obloženu pek-papirom. Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, kada se ohladi, presecite na dve ili tri kore. Skuvajte puding pa, u još vruć, dodajte izlomljenu čokoladu da se topi. U prohlađeni puding dodajte umućen margarin i rendanu koru pomorandže. Napravite preliv tako što ćete pomešati sok od pomorandže sa džemom. Smesu za preliv  dobro razmutite. Sipajte polovinu od pripremljenog preliva ravnomerno,na prvu koru, pa namažite fil. Preklopite drugom korom, sipajte preko nje preliv, pa namažite preostali fil. Ponovite sve tako dok ne potrošite materijal.Ganaš napravite tako što ćete da istopite izlomljenu čokoladu sa slatkom pavlakom. Celu tortu prelijte ravnomerno. Za kraj, dekorišite rendanom korom pomorandže ili seckanim pomorandžama.

 

Komentari (0)

Loading