PUDING NA DRUGAČIJI NAČIN Glavna mu je ova sezonska namirnica, topi se u ustima
Sladak, kremast i mekan. Tako bi se mogao opisati ovaj naš puding. Dodajte mu bundevu, pomorandžu i čokoladu. Miris će vam ulepšati ceo dan.
Potrebno je
- 400g bundeve
- 100g šećera
- 2 kašike ulja
- 1 kesica želatina
- 1/2 soka od pomorandže
- 1/2 štangle čokolade za kuvanje
Priprema
U šerpu stavite izrendanu bundevu, ulje i malo vode, pa dinstajte na umerenoj temperaturi. Pošećerite i kad bundeva omekša, sipajte malo vode u kojoj je već rastvoren želatin. Dobro sjedinite, a onda smesu podelite na dva jednaka dela. Jedan deo ubacite u blender i dodajte sok od pomorandže. Blendajte dok ne dobijete lep krem, pa ga izlijte u silikonske kalupe do polovine. Ostatak smese od bundeve blendajte sa rendanom čokoladom, te sipajte preko prve smese. Ostavite u frižideru da se stegne i poslužite.
Možda vas zanima:
PUDING OD KRUŠAKA SE TOPI U USTIMA Gotov za 15 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Jednostavne pripreme i odličnog ukusa.
SAVRŠENSTVO UKUSA Puding od vanile koji će obožavati sve generacije, oduševite svoje najmilije danas
Pratite recept kako biste dobili klasičan puding od vanile, ili...
ČOKOLADNI PUDING ZA PRAVO UŽIVANJE Jednostavni desert koji se topi u ustima
Kremast i lagan, super za dolazak iznenadnih gostiju.
PUDING SA JABUKAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE Lagani voćni desert koji će vas osvežiti u trenu
Mirisan desert neponovljivog ukusa.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)