PUSLICE Jednostavan slatkiš od jaja i šećera koji vraća u detinjstvo

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Puslice na dodir deluju tvrdo a već pri prvom zalogaju su mekane kao duša. Dovoljno hrskave i dovoljno slatke. Lako će napraviti i potpuni početnici.

puslice
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 belanca
  • 250 g kristal šećera
  • 2 kašike soka od limuna

Priprema

Umutite par belanca u čvrst sneg, a zatim dodajte sok od limuna. Šećer dodajte malo- pomalo dok ne dobijete gladak šne. Treba vam najmanje 15 minuta mućenja da biste dobili pravu teksturu smese. Pravite puslice i stavljajte na pek-papir u plehu i pecite ih u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 20 miuta, a zatim smanjite na 130 stepeni i sušite još oko sat i deset minuta

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading