PUSLICE Jednostavan slatkiš od jaja i šećera koji vraća u detinjstvo
Puslice na dodir deluju tvrdo a već pri prvom zalogaju su mekane kao duša. Dovoljno hrskave i dovoljno slatke. Lako će napraviti i potpuni početnici.
Potrebno je
- 4 belanca
- 250 g kristal šećera
- 2 kašike soka od limuna
Priprema
Umutite par belanca u čvrst sneg, a zatim dodajte sok od limuna. Šećer dodajte malo- pomalo dok ne dobijete gladak šne. Treba vam najmanje 15 minuta mućenja da biste dobili pravu teksturu smese. Pravite puslice i stavljajte na pek-papir u plehu i pecite ih u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 20 miuta, a zatim smanjite na 130 stepeni i sušite još oko sat i deset minuta
Možda vas zanima:
HRSKAVE PUSLICE Prave se od samo 3 sastojka a tope se u ustima
Jeftin a izdašan slatkiš oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
PUSLICE Starinski slatkiš koji vraća u detinjstvo, recept je proveren a ukus savršen!
Hrskave i slatke, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
PUSLICE Fenomenalni zalogajčići koji vraćaju u period detinjstva, po bakinom receptu
Vazdušaste i slatke, obožavaćete ih.
PUSLICE Neodoljivo slatke, odmah će nestati sa stola, stavite duplu meru
Ove puslice od samo 3 sastojka obožavaće svi, neodoljivo su ukusne.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)