PUSLICE Jednostavan slatkiš od jaja i šećera koji vraća u detinjstvo
Puslice na dodir deluju tvrdo a već pri prvom zalogaju su mekane kao duša. Dovoljno hrskave i dovoljno slatke. Lako će napraviti i potpuni početnici.
Potrebno je
- 4 belanca
- 250 g kristal šećera
- 2 kašike soka od limuna
Priprema
Umutite par belanca u čvrst sneg, a zatim dodajte sok od limuna. Šećer dodajte malo- pomalo dok ne dobijete gladak šne. Treba vam najmanje 15 minuta mućenja da biste dobili pravu teksturu smese. Pravite puslice i stavljajte na pek-papir u plehu i pecite ih u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 20 miuta, a zatim smanjite na 130 stepeni i sušite još oko sat i deset minuta
Možda vas zanima:
VOĆNE PUSLICE SE TOPE U USTIMA Uz dodatak šlaga su savršene, a priprema nije kompikovana
Mirisne i mekane, najbolje odmah stavite duplu meru.
MOKA PUSLICE SE TOPE U USTIMA Neodoljivi slatkiš od belanaca oduševiće sve koji ga budu probali
Jednostavan slatkiš ukusa koji se ne zaboravlja.
LEŠNIK PUSLICE Treba vam samo 3 sastojka, a ukusne kao da ste se trudili satima
Super idu uz kafu ili čaj.
NEODOLJIVE PUSLICE Vazdušaste i slatke, nestaće sa stola čim se postave
Uživajte u savršenom ukusu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)