KOLAČ SA MAKOM PO RECEPTU SNEŽANE ĐURIŠIĆ Napravite njen omiljeni slatkiš
Poznata diva narodne muzike, Snežana Đurišić, po sopstvenom priznanju, veliki je gurman. U nastavku sledi njen recept za kolač od maka.
Potrebno je
- 6 jaja
- 180 g šećera
- 180 g putera
- 280 g mlevenog maka
- 2 štangle strugane čokolade
- 1 mala kašika ruma
Priprema
Odvojite belanca od žumanaca, pa izlupajte sneg od belanaca. Žumanca umutite sa šećerom, pa u to dodajte puter, mleveni mak, struganu čokoladu i rum i pomešajte sa belancima. Tu smesu sipajte u podmazan pleh i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Na ohlađenom kolaču napravite rupe drškom od varjače a zatim ga premažite sa pekmezom od kajsije. Preko pekmeza sipajte i glazuru od čokolade otopljene sa malo ulja.
KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM BOLJE NEGO ONE KLASIČNE Tope se u ustima, a mekane kao duša
Slatke i neodoljive, pravi raj za sladokusce.
BRZ, LAK I JEDNOSTAVAN DESERT Harmonika pita idealna za iznenadne goste i prave sladokusce
Sočni slatkiš raspametiće i one izbirljive.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
ŽITO TORTA Pomeriće vam pamet koliko je dobra, a topi se u ustima
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)