RATLUK TRADICIONALNI TURSKI SLATKIŠ Savršen uz kafu, zasladiće vam ceo dan
Ratluk možete da napravite sa ukusom kokosa, pistaća, ruže, oraha, badema. Najbolje ide kao dodatak uz kafu.
Potrebno je
- 550 g šećera
- 650 ml vode
- 100 g gustina
- 2 kašike soka od limuna
- crvena boja za kolače
ZA POSIPANJE
- 100 g šećera u prahu
Priprema
Stavite u šerpu 200 ml vode sa šećerom i kuvajte 15-20 minuta, odnosno dok ne ispari trećina tečnosti. Sklonite sa šporeta. Ostatak vode pomešajte sa gustinom da nema grudvica, sipajte u šerpu sa sirupom od šećera i vratite na šporet. Kuvajte na tihoj vatri oko jedan sat uz mešanje da se smesa ne zalepi za dno šerpe. Smesa će se zgusnuti. Sipajte sok od limuna i nekoliko kapi boje za kolače (u zavisnosti od boje koju želite da dobijete). Podmažite uljem pleh i sipajte smesu. Izravnajte i ostavite da stoji 24 sata da se stegne. Isecite na kockice i svaku uvaljajte u šećer u prahu. Ostavite ih još 24 sata da se osuše.
BRAUNI Kolač koji svi vole a topi se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalni desert za sve sladokusce.
ČIZKEJK SA KIKIRIKI PUTEROM Očaravajući desert mekan kao duša
Sočan kolač nestaće sa stola odmah.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači idealni za sva vremena i prilike
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
Komentari (0)