POHOVANI SLATKIŠ U OBLIKU KOLUTOVA Sočan i mekan, napravite odmah duplu meru
Napravite ovaj jednostavni desert od samo nekoliko sastojaka. Jabuka mu daje posebnu draž.
Potrebno je
- 5 jabuka
- 3 jaja
- 300 ml mleka
- 250 g brašna
- 3 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema
Jabuke oljuštite, očistite od semenki i isecite na kolutove debljine pola centimetra. Umutite jaja sa oba šećera da dobijete penastu smesu. Dodajte mleko i brašno. Umutite da se sve sjedini. Zagrejte veću količinu ulja u tiganju da jabuke mogu da plivaju. Kolutove jabuka uvaljajte u umućenu smesu i pržite s obe strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)