ĐUS PATIŠPANJ Lagana poslastica sa pomorandžom kojoj nećete moći da odolite
Dodajte vašem kolaču pomorandžu i osetite duh jeseni. Kombinacija vanile i cimeta zamirisaće vam ceo dom.
Potrebno je
- 1 velika pomorandža
- 250 g šećera
- 3 jaja
- 1 dl suncokretovog ulja
- 180 ml jogurta
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli i šećer u prahu za posipanje
Priprema
Pleh ili kalup za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice premažite puterom. Narandžu isecite na kockice (neoljuštenu, sa korom) stavite u blender i dobro je sameljite. Zatim mikserom umutite jaja i šećer i dodajte seckanu pomorandžu. Sipajte ulje i jogurt, kratko umutite, dodajte brašna, vanilin šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli. Lagano mešajte tako da se svi sastojci dobro sjedine. Sipajte smešu u tepsiju i ravnomeno je rasporedite. Pospite šećerom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta. Pre serviranja tortu pospite šećerom u prahu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)