ĐUS PATIŠPANJ Lagana poslastica sa pomorandžom kojoj nećete moći da odolite
Dodajte vašem kolaču pomorandžu i osetite duh jeseni. Kombinacija vanile i cimeta zamirisaće vam ceo dom.

Potrebno je
- 1 velika pomorandža
- 250 g šećera
- 3 jaja
- 1 dl suncokretovog ulja
- 180 ml jogurta
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli i šećer u prahu za posipanje
Priprema
Pleh ili kalup za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice premažite puterom. Narandžu isecite na kockice (neoljuštenu, sa korom) stavite u blender i dobro je sameljite. Zatim mikserom umutite jaja i šećer i dodajte seckanu pomorandžu. Sipajte ulje i jogurt, kratko umutite, dodajte brašna, vanilin šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli. Lagano mešajte tako da se svi sastojci dobro sjedine. Sipajte smešu u tepsiju i ravnomeno je rasporedite. Pospite šećerom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta. Pre serviranja tortu pospite šećerom u prahu.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Komentari (0)