ĐUS PATIŠPANJ Lagana poslastica sa pomorandžom kojoj nećete moći da odolite
Dodajte vašem kolaču pomorandžu i osetite duh jeseni. Kombinacija vanile i cimeta zamirisaće vam ceo dom.
Potrebno je
- 1 velika pomorandža
- 250 g šećera
- 3 jaja
- 1 dl suncokretovog ulja
- 180 ml jogurta
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli i šećer u prahu za posipanje
Priprema
Pleh ili kalup za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice premažite puterom. Narandžu isecite na kockice (neoljuštenu, sa korom) stavite u blender i dobro je sameljite. Zatim mikserom umutite jaja i šećer i dodajte seckanu pomorandžu. Sipajte ulje i jogurt, kratko umutite, dodajte brašna, vanilin šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli. Lagano mešajte tako da se svi sastojci dobro sjedine. Sipajte smešu u tepsiju i ravnomeno je rasporedite. Pospite šećerom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta. Pre serviranja tortu pospite šećerom u prahu.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)