ĐUS PATIŠPANJ Lagana poslastica sa pomorandžom kojoj nećete moći da odolite

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Dodajte vašem kolaču pomorandžu i osetite duh jeseni. Kombinacija vanile i cimeta zamirisaće vam ceo dom.

đus patišpanj
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 velika pomorandža
  • 250 g šećera
  • 3 jaja
  • 1 dl suncokretovog ulja
  • 180 ml jogurta
  • 250 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • prstohvat soli i šećer u prahu za posipanje

Priprema

Pleh ili kalup za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice premažite puterom. Narandžu isecite na kockice (neoljuštenu, sa korom) stavite u blender i dobro je sameljite. Zatim mikserom umutite jaja i šećer i dodajte seckanu pomorandžu. Sipajte ulje i jogurt, kratko umutite, dodajte brašna, vanilin šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli. Lagano mešajte tako da se svi sastojci dobro sjedine. Sipajte smešu u tepsiju i ravnomeno je rasporedite. Pospite šećerom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta. Pre serviranja tortu pospite šećerom u prahu.

Komentari (0)

Loading