RUM ŠTANGLICE Slatke i čokoladne, bolje od kupovnih, mogu i kao posne
Čokoladna poslastica sa rumom na domaći način. Preukusna i mekana, topi se u ustima. Ostavili smo vam u receptu i predlog da napravite u posnoj varijanti.
Potrebno je
- 350 g krompira
- 150 g putera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike kakaoa
- 250 g šećera u prahu
- 3 kašike ruma
- 350 g mlevenog keksa
ZA GLAZURU
- 200 g crne čokolade
- 80 g maslaca
PREDLOG
Ako stavite posni mleveni keks i posni margarin umesto putera, dobićete posne rum štanglice.
Priprema
Krompir očistite pa ga kuvajte 30-40 minuta. Izgnječite kuvani krompir pa mu dodajte puter, čokoladu i kakao. Sve dobro sjedinite. U smesu dodajte šećer u prahu i rum, pa dobro umutite žicom. Dodajte na kraju mleveni keks, sve sjedinite, pa smesu rasporedite i poravnajte po pravougaonom kalupu sa pokretnom iviciom. Na pari otopite crnu čokoladu i maslac, pa prelijte glazurom kolač. Neka odstoji u frižideru sat do dva da se stegne, pa isecite na štanglice rum kolač.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)