RUM ŠTANGLICE Slatke i čokoladne, bolje od kupovnih, mogu i kao posne
Čokoladna poslastica sa rumom na domaći način. Preukusna i mekana, topi se u ustima. Ostavili smo vam u receptu i predlog da napravite u posnoj varijanti.
Potrebno je
- 350 g krompira
- 150 g putera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike kakaoa
- 250 g šećera u prahu
- 3 kašike ruma
- 350 g mlevenog keksa
ZA GLAZURU
- 200 g crne čokolade
- 80 g maslaca
PREDLOG
Ako stavite posni mleveni keks i posni margarin umesto putera, dobićete posne rum štanglice.
Priprema
Krompir očistite pa ga kuvajte 30-40 minuta. Izgnječite kuvani krompir pa mu dodajte puter, čokoladu i kakao. Sve dobro sjedinite. U smesu dodajte šećer u prahu i rum, pa dobro umutite žicom. Dodajte na kraju mleveni keks, sve sjedinite, pa smesu rasporedite i poravnajte po pravougaonom kalupu sa pokretnom iviciom. Na pari otopite crnu čokoladu i maslac, pa prelijte glazurom kolač. Neka odstoji u frižideru sat do dva da se stegne, pa isecite na štanglice rum kolač.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)