TORTA OD ŠARGAREPE BEZ ŠEĆERA Možete da je jedete bez brige o kalorijama
Jede vam se torta ali ste na dijeti? Ili postite? Ili ste vegan? Ova torta je za sve navedeno idealno rešenje. Zdrava i ukusna, stalno ćete da je pravite.
Sastojci za testo
- 250 gr šargarepe
- 125 gr kokosovog ulja
- 50 gr sirupa agave
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat
- 5 kafenih kašičica sosa od jabuke
- 1 kafena kašičica cimeta
- 100 gr svežih badema
- 125 gr brašna
- 1 kafena kašičica praška za pecivo
Sastojci za glazuru
- 200 gr veganskog krem sira
- 40 gr zaslađivača po izboru ili agava sirupa
- 1 kafena kašičica limunovog soka
- ekstrakt vanile
Preliv
- Seckani lešnici ili pistaći
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pleh podmažite kokosovim uljem I ostavite da se greje na laganoj vatri. Ostale sve sastojke stavite u činiju i dobro promešajte, a zatim umešajte mešavinu kokosovog ulja. U četvrtasti pleh sipajte testo i stavite u rernu na oko 35 minuta. Pomešajte za to vreme sastojke za glazuru. Ispečenu tortu ostavite da se ohladi, a zatim premažite glazurom. Na kraju sipajte preliv. Prijatno !
Možda vas zanima:
POSNA TORTA OD ŠARGAREPE Zdrava i ukusna poslastica od koje će zamirisati cela kuća
Uspeće i početnicima, a pravićete je i kada nije post.
TORTA OD ŠARGAREPE BOLJA OD ONE KLASIČNE Nepogrešiva kombinacija za ukus koji se pamti
Neodoljiva poslastica, zdrava i ukusna, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)