BRZA POSNA ROZEN TORTA U savršenoj harmoniji oraha i ružičaste glazure

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Rozen torta može da se napravi i u posnoj varijanti. Pravi se jako brzo, samo treba malo da promenite neke sastojke, i spremna je.

posna rozen torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje posnih kora za rozen tortu

Za fil:

  • 250 ml kokosovog mleka 
  • 300 g šećera 
  • 350 g oraha 
  • 1 margarin 
  • 2 kašike džema 
  • 2 vanilin šećera 

Za glazuru:

  • 350 g prah šećera 
  • 1/2 šoljice vrele vode
  • 2-3 kapi ulja
  • ekstrakt maline ili jagode

Priprema

Prvo skuvajte fil. U šerpicu stavite mleko, margarin, vanilin šećer i šećer da se otope. Zatim dodajte džem i orahe i kuvajte nekoliko minuta. Mažite kore vrućim filom, stavljajte po 3-4 kašike fila, a zatim celu tortu pritisnite nečim teškim i ostavite u frižideru da se stegne. Hladnu tortu premažite glazurom, koju ste napravili od prah šećera, vrele vode, ulja i nekoliko kapi ekstrakta maline. Velikim nožem, koji ste prethodno pokvasili toplom vodom, lagano je razvucite. Ostavite tortu pola sata u frižider. Izvadite je i secite u štanglice.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading