BRZA POSNA ROZEN TORTA U savršenoj harmoniji oraha i ružičaste glazure
Rozen torta može da se napravi i u posnoj varijanti. Pravi se jako brzo, samo treba malo da promenite neke sastojke, i spremna je.
Potrebno je
- 1 pakovanje posnih kora za rozen tortu
Za fil:
- 250 ml kokosovog mleka
- 300 g šećera
- 350 g oraha
- 1 margarin
- 2 kašike džema
- 2 vanilin šećera
Za glazuru:
- 350 g prah šećera
- 1/2 šoljice vrele vode
- 2-3 kapi ulja
- ekstrakt maline ili jagode
Priprema
Prvo skuvajte fil. U šerpicu stavite mleko, margarin, vanilin šećer i šećer da se otope. Zatim dodajte džem i orahe i kuvajte nekoliko minuta. Mažite kore vrućim filom, stavljajte po 3-4 kašike fila, a zatim celu tortu pritisnite nečim teškim i ostavite u frižideru da se stegne. Hladnu tortu premažite glazurom, koju ste napravili od prah šećera, vrele vode, ulja i nekoliko kapi ekstrakta maline. Velikim nožem, koji ste prethodno pokvasili toplom vodom, lagano je razvucite. Ostavite tortu pola sata u frižider. Izvadite je i secite u štanglice.
Možda vas zanima:
POSNA ROZEN TORTA Za sve svečane prilike, klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Nema ko vam neće tražiti recept.
POSNA ROZEN TORTA Ješćete je i mrsnim danima, svaki zalogaj je raj za nepca
Neodoljiva i slatka, gosti će biti oduševljeni ukusom.
POSNA ROZEN TORTA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)