BRZA POSNA ROZEN TORTA U savršenoj harmoniji oraha i ružičaste glazure
Rozen torta može da se napravi i u posnoj varijanti. Pravi se jako brzo, samo treba malo da promenite neke sastojke, i spremna je.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.

ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.

POSNA ROZEN TORTA Ukrasiće svaku slavsku trpezu, po starom receptu baka Anđe
Očaravajuća poslastica popraviće vam raspoloženje u trenu.

ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
- 1 pakovanje posnih kora za rozen tortu
Za fil:
- 250 ml kokosovog mleka
- 300 g šećera
- 350 g oraha
- 1 margarin
- 2 kašike džema
- 2 vanilin šećera
Za glazuru:
- 350 g prah šećera
- 1/2 šoljice vrele vode
- 2-3 kapi ulja
- ekstrakt maline ili jagode
Priprema
Prvo skuvajte fil. U šerpicu stavite mleko, margarin, vanilin šećer i šećer da se otope. Zatim dodajte džem i orahe i kuvajte nekoliko minuta. Mažite kore vrućim filom, stavljajte po 3-4 kašike fila, a zatim celu tortu pritisnite nečim teškim i ostavite u frižideru da se stegne. Hladnu tortu premažite glazurom, koju ste napravili od prah šećera, vrele vode, ulja i nekoliko kapi ekstrakta maline. Velikim nožem, koji ste prethodno pokvasili toplom vodom, lagano je razvucite. Ostavite tortu pola sata u frižider. Izvadite je i secite u štanglice.

ČUPAVI KOLAČ OD BUNDEVE Mirisan i mekan kao pamuk, za prave sladokusce
Mirisni desert oduševiće i one koji ne vole bundevu.

KOLAČ OD POMORANDŽE Aromatični desert koji uspeva svima, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a osvežiće vas u trenu.

KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom kiselkasto-slatkom spoju, a super idu uz čaj
Prave se brzo i lako, a izuzetno ukusni.

SLATKA PROJA SA DŽEMOM Klasik na drugačiji način, po receptu bez mane
Ako volite klasičnu proju, njenu slatku verziju ćete obožavati.

ČERVIŠ Čuveni nemački desert s višnjama koji se topi u ustima
Sladak i ukusan, pravićete stalno.
Komentari (0)