NAJLEPŠA POSNA KINDER TORTA Po receptu bloga Kuvajuživo
Youtube i blog kanal Kuvajuživo dao je recept za savršenu posnu Kinder tortu. Neodoljiva, slatka i izdašna, pravićete je stalno.
Potrebno je
Za koru
50g mlevenog keksa
50g mlevenih lešnika
50g seckanih lešnika
100g brašna
120g šećera
200ml kisele vode
50ml ulja
1 kesica praška za pecivo (12g)
Beli fil
500ml vode
10 kašika šećera
2 pudinga od vanile (80g)
1 kašika brašna
250g margarina
200g posnog mleka u prahu
Crni fil
500ml vode
10 kašika šećera
2 pudinga od čokolade (98g)
1 kašika brašna
250g margarina
100g posnog mleka u prahu
Za filovanje
800g posnog krema
200g posnog keksa
200ml soka od pomorandže
Za dekoraciju
500g šlaga
250g šećera u prahu
500ml hladne kisele vode
Pripema
100g lešnika pecite 10-ak minuta u rerni na 250 stepeni. Oljuštite pečene lešnike, pa 50g sameljite skroz sitno a 50g krupnije iseckajte. Stavite u posudu 120g šećera, 200ml kisele vode i 50 ml ulja. Promešajte da se šećer rastopi. Dodajte 100g brašna, 50g mlevenog keksa, 50g mlevenih lešnika, 1 kesicu praška za pecivo i izmešajte dok sve ne sjedinite. Stavite u pleh pek papir, pa pospite ravnomerno 50g seckanih lešnika. Sipajte preko smesu i rasporeditie je ravnomerno. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Zatim ostavite pečenu koru da se ohladi.
Beli Fil Sipajte u šerpu 400ml vode, dodatjte 10 kašika šećera i stavite na ringlu da provri. U drugu posudu sipajte 100ml vode pa dodajte 1 kašiku brašna i 2 kesice pudinga od vanile.Izmešajte sve dok ne nestanu grudvice. Kada voda provri, dodajte razmućeni puding, smanljite vatru i kuvajte mešajući 2-3 minuta. Pustite da se puding ohladi mešajući povremeno da se ne bi uhvatila korica. Sjedinite 250g margarina sobne temperature viljuškom sa 200g posnog mleka u prahu. U to dodajte ohlađeni puding i sjedinite mikserom.
Crni fil Sipajte u šerpu 400ml vode, dodajte 10 kašika šećera i stavite na ringlu da provri. Sipajte u drugu 100ml vode, dodajte1 kašiku brašna i 2 kesice pudinga od čokolade, pa izmešajte dok ne nestanu grudvice. Kada voda provri, dodajte razmućeni puding, smanljite vatru i kuvajte mešajući 2-3 minuta. Ostavite puding da se ohladi mešajući povremeno da se ne bi uhvatila korica. 250g margarina koji je bio na sobnoj temperaturi sjedinite viljuškom sa 100g posnog mleka u prahu, zatim u to dodajte ohlađeni puding i sjedinitie mikserom.
Filovanje Razmažite ravnomerno preko kore 800g posnog krema. Preko stavite ravnomerno beli fil. U sok od pomorandže kvasite keks sa obe strane i ređajte preko belog fila. Onda preko keksa ravnomerno rasporedite sa svih strana crni fil.
Dekoracija Mutite mikserom 3 minuta 500g šlaga 250g šećera u prahu i 500ml hladne kisele vode. Na kraju, tortu ukrasitie šlagom.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)