NAJLEPŠA POSNA KINDER TORTA Po receptu bloga Kuvajuživo
Youtube i blog kanal Kuvajuživo dao je recept za savršenu posnu Kinder tortu. Neodoljiva, slatka i izdašna, pravićete je stalno.
Potrebno je
Za koru
50g mlevenog keksa
50g mlevenih lešnika
50g seckanih lešnika
100g brašna
120g šećera
200ml kisele vode
50ml ulja
1 kesica praška za pecivo (12g)
Beli fil
500ml vode
10 kašika šećera
2 pudinga od vanile (80g)
1 kašika brašna
250g margarina
200g posnog mleka u prahu
Crni fil
500ml vode
10 kašika šećera
2 pudinga od čokolade (98g)
1 kašika brašna
250g margarina
100g posnog mleka u prahu
Za filovanje
800g posnog krema
200g posnog keksa
200ml soka od pomorandže
Za dekoraciju
500g šlaga
250g šećera u prahu
500ml hladne kisele vode
Pripema
100g lešnika pecite 10-ak minuta u rerni na 250 stepeni. Oljuštite pečene lešnike, pa 50g sameljite skroz sitno a 50g krupnije iseckajte. Stavite u posudu 120g šećera, 200ml kisele vode i 50 ml ulja. Promešajte da se šećer rastopi. Dodajte 100g brašna, 50g mlevenog keksa, 50g mlevenih lešnika, 1 kesicu praška za pecivo i izmešajte dok sve ne sjedinite. Stavite u pleh pek papir, pa pospite ravnomerno 50g seckanih lešnika. Sipajte preko smesu i rasporeditie je ravnomerno. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Zatim ostavite pečenu koru da se ohladi.
Beli Fil Sipajte u šerpu 400ml vode, dodatjte 10 kašika šećera i stavite na ringlu da provri. U drugu posudu sipajte 100ml vode pa dodajte 1 kašiku brašna i 2 kesice pudinga od vanile.Izmešajte sve dok ne nestanu grudvice. Kada voda provri, dodajte razmućeni puding, smanljite vatru i kuvajte mešajući 2-3 minuta. Pustite da se puding ohladi mešajući povremeno da se ne bi uhvatila korica. Sjedinite 250g margarina sobne temperature viljuškom sa 200g posnog mleka u prahu. U to dodajte ohlađeni puding i sjedinite mikserom.
Crni fil Sipajte u šerpu 400ml vode, dodajte 10 kašika šećera i stavite na ringlu da provri. Sipajte u drugu 100ml vode, dodajte1 kašiku brašna i 2 kesice pudinga od čokolade, pa izmešajte dok ne nestanu grudvice. Kada voda provri, dodajte razmućeni puding, smanljite vatru i kuvajte mešajući 2-3 minuta. Ostavite puding da se ohladi mešajući povremeno da se ne bi uhvatila korica. 250g margarina koji je bio na sobnoj temperaturi sjedinite viljuškom sa 100g posnog mleka u prahu, zatim u to dodajte ohlađeni puding i sjedinitie mikserom.
Filovanje Razmažite ravnomerno preko kore 800g posnog krema. Preko stavite ravnomerno beli fil. U sok od pomorandže kvasite keks sa obe strane i ređajte preko belog fila. Onda preko keksa ravnomerno rasporedite sa svih strana crni fil.
Dekoracija Mutite mikserom 3 minuta 500g šlaga 250g šećera u prahu i 500ml hladne kisele vode. Na kraju, tortu ukrasitie šlagom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)