BRZA TORTA SA BANANAMA Gotova za 15 minuta, a topi se u ustima
Jede vam se nešto slatko ali nemate vremena? Torta koju vam predlažemo pravi se za samo 15 minuta, a ukusna je kao da ste je pravili satima. Lagana i kremasta, obožavaćete je
Potrebno je
- 300 g keksa
- 3 pudinga od vanile
- 9 kašika šećera
- 1 l mleka
- 200 g maslaca
- 4 kašike kisele pavlake
- 4-5 banana
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
Prvo umutite puding u malo mleka, pa mu dodajte malo šećera. Puding skuvajte na način kao što inače radite. Skinite sa vatre, pa dodajte maslac iseckan na komadiće. Varjačom sve dobro sjedinite. Onda dodajte kiselu pavlaku pa promešajte. Zatim dodajte izlomljen keks pa opet sve sjedinite. Sipajte polovinu smese u pleh premazan maslacem. Isecite bananu na krugove pa poređajte preko fila. Zatim odozgo izručitie drugu polovinu smese i ostavite da se stegne. Na kraju, ukrasite šlagom ili po izboru. Stavite tortu u frižider.
Možda vas zanima:
POSNA BANOFI PITA Kremasta i osvežavajuća poslastica koja budi sva čula
Nimalo ne zaostaje za originalom.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
BANOFI PITA Posna poslastica sa bananama, mekana kao duša, a miriše na ljubav
Prava letnja poslastica koja se smaže za tren oka.
BRZA I JEDNOSTAVNA POSLASTICA Krepi dušu i telo, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica sa bananama za sva vremena i prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)