POSNA BAJADERA UKUSNA KAO I MRSNA Može da stoji i više od 7 dana
Napravite posne bajadere za slavu, vaši gosti će biti oduševljeni. Mogu da traju i više od 7 dana, prave se lako, a fenomenalnog su ukusa.

Potrebno je
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 10 kašika vode
- 200 g posnog margarina
- 150 g posne čokolade za kuvanje
Za glazuru:
- 3 kašike šećera
- 3 kašike vode
- 3 kašike ulja
- 100 g posne čokolade za kuvanje
Priprema
Sipajte šećer, vodu i vanilin-šećer u šerpu, pa kuvajte dok ne provri. Zatim sklonite sa šporeta pa dodajte margarin i mešajte dok se margarin ne otopi. Smesi dodajte mleveni keks i mlevene orahe pa dobro sjedinite. Podelite smesu na dva dela. Jedan deo ostavite žut, a u drugi dodajte rastopljenu čokoladu. Sipajte u pleh prvo deo sa čokoladom, a onda i drugi deo smese, pa ostavite u frižideru. Nakon što se kolač u potpunosti stegne, napravite glazuru od šećera, ulja, vode, margarina i čokolade za kuvanje. Sve sipajte u šerpu, stavite na šporet i mešajte na ringli dok se svi sastojci ne sjedine. Preko kolača prelijte toplu glazuru i ostavite da se ohladi. Gotovu bajaderu secite na kocke i služite. Prijatno!

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.
Komentari (0)