POSNA BAJADERA UKUSNA KAO I MRSNA Može da stoji i više od 7 dana

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Napravite posne bajadere za slavu, vaši gosti će biti oduševljeni. Mogu da traju i više od 7 dana, prave se lako, a fenomenalnog su ukusa.

posna bajadera
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g posnog mlevenog keksa
  • 200 g mlevenih oraha
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 10 kašika vode
  • 200 g posnog margarina
  • 150 g posne čokolade za kuvanje

Za glazuru:

  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike vode
  • 3 kašike ulja
  • 100 g posne čokolade za kuvanje

Priprema

Sipajte šećer, vodu i vanilin-šećer u šerpu, pa kuvajte dok ne provri. Zatim sklonite sa šporeta pa dodajte margarin i mešajte dok se margarin ne otopi. Smesi dodajte mleveni keks i mlevene orahe pa dobro sjedinite. Podelite smesu na dva dela. Jedan deo ostavite žut, a u drugi dodajte rastopljenu čokoladu. Sipajte u pleh prvo deo sa čokoladom, a onda i drugi deo smese, pa ostavite u frižideru. Nakon što se kolač u potpunosti stegne, napravite glazuru od šećera, ulja, vode, margarina i čokolade za kuvanje. Sve sipajte u šerpu, stavite na šporet i mešajte na ringli dok se svi sastojci ne sjedine. Preko kolača prelijte toplu glazuru i ostavite da se ohladi. Gotovu bajaderu secite na kocke i služite. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading