SLADOLED TORTA Mekana, osvežavajuća i lagana, a posna na vodi
Napravite ovu laganu i osvežavajuću poslasticu. Odlična je za posne slave.
Potrebno je
- 140 g urmi
- 2 banane
- 1 l sojinog mleka
- 160 g šećera
- 15 g vanilin šećera
- 90 g kukuruznog skroba
Za posipanje:
- malo lešnika
- malo kokosa
Priprema
Presecite urme na pola, prelijte ih toplom vodim pa ostavite 10 minuta da odstoje. Onda ih procedite i dobro izblendajte sa bananama. Dodajte mleko smesi sa urmama i bananama pa promešajte sve. Cediljkom procedite u šerpu pa dodajte šećere i kukuruzni skrob. Zatim sve dobro promešajte. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Potom sipajte u vatrostalnu posudu i poravnajte. Na kraju, pospite seckanim lešnikom i kokosom. Tortu stavite u frižider sat vremena da se ohladi. Prijatno!
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)