SLADOLED TORTA Mekana, osvežavajuća i lagana, a posna na vodi

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Napravite ovu laganu i osvežavajuću poslasticu. Odlična je za posne slave.

posna sladoled torta
Printscreen/Youtube

Potrebno je

  • 140 g urmi 
  • 2 banane 
  • 1 l sojinog mleka 
  • 160 g šećera 
  • 15 g vanilin šećera 
  • 90 g kukuruznog skroba 

Za posipanje:

  • malo lešnika 
  • malo kokosa 

Priprema

Presecite urme na pola, prelijte ih toplom vodim pa ostavite 10 minuta da odstoje. Onda ih procedite i dobro izblendajte sa bananama. Dodajte mleko smesi sa urmama i bananama pa promešajte sve. Cediljkom procedite u šerpu pa dodajte šećere i kukuruzni skrob. Zatim sve dobro promešajte. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Potom sipajte u vatrostalnu posudu i poravnajte. Na kraju, pospite seckanim lešnikom i kokosom. Tortu stavite u frižider sat vremena da se ohladi. Prijatno!

Komentari (0)

Loading