SLADOLED TORTA Mekana, osvežavajuća i lagana, a posna na vodi
Napravite ovu laganu i osvežavajuću poslasticu. Odlična je za posne slave.
Potrebno je
- 140 g urmi
- 2 banane
- 1 l sojinog mleka
- 160 g šećera
- 15 g vanilin šećera
- 90 g kukuruznog skroba
Za posipanje:
- malo lešnika
- malo kokosa
Priprema
Presecite urme na pola, prelijte ih toplom vodim pa ostavite 10 minuta da odstoje. Onda ih procedite i dobro izblendajte sa bananama. Dodajte mleko smesi sa urmama i bananama pa promešajte sve. Cediljkom procedite u šerpu pa dodajte šećere i kukuruzni skrob. Zatim sve dobro promešajte. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Potom sipajte u vatrostalnu posudu i poravnajte. Na kraju, pospite seckanim lešnikom i kokosom. Tortu stavite u frižider sat vremena da se ohladi. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)