BELE KOCKE SA KEKSOM I ORASIMA Svaki zalogaj je sve bolji
Ove fenomenalne slatke poslastice oduševiće svakoga ko ih bude probao. Savršen spoj keksa, oraha, kajsija i čokolade daje pravu rapsodiju ukusa.
Potrebno je
- 300 g mlevenog keka
- 300 g mlevenih oraha
- 200 g putera
- 100 g bele mlečne čokolade
- 200 g šećera
- 100 g suvih kajsija
- 150 ml vode
- 50 ml ruma
Za glazuru
- 150 g bele čokolade za kuvanje
- 1 kašika ulja
Priprema
Stavite u šerpu vodu, rum i šećer i čim provri sklonite sa ringle. Dodajte orahe, keks, šećer, iseckane suve kajsije i izmešajte. Zatim dodajte istopljen puter i čokoladu (posebno ih topite). Dobro izmešajte. Stavite pek-papir na pleh i sipajte smesu, a debljinu odredite po želji. Izravnajte odozgo nožem. Za glazuru istopite čokoladu i ulje i nanesite preko kolača. Ostavite da se stegne, pa isecite na štanglice ili kocke.
Možda vas zanima:
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BELE KOCKE Brze, sočne, bez pečenja, sa keksom, a pomeraju granice dobrog ukusa
Neodoljivi kolač nestaće sa stola čim se postavi.
BELE KOCKE Slatkiš sa keksom koji budi sva čula, najbolje stavite duplu meru
Pravi se brzo, a nestane sa stola odmah.
BELE KOCKE Kremasti kolač mekan kao pamuk, nema ko vam neće tražiti recept
Sočan desert pravićete stalno, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)