KAPUĆINO TORTA Fenomenalna poslastica koja odmah nestane sa stola
Ako volite ukus kafe u kolačima, probajte ovaj recept. Izuzetna kapućino torta, neće nikoga, ko je bude probao, ostaviti ravnodušnim. Neodoljivog, kremastog fila u kombinaciji sa kafom i orasima, idealno je posluženje za slavsku trpezu ili svečane događaje.
Potrebno je
- 18 jaja
- 300g mlevenih oraha
- 36 kašika šećera
- 3 kašike prezli
- 3 kašike brašna
- 500 g šećera u prahu
- 5 kesica kapućina
- 2 margarina
- 500 ml slatke pavlake
- 4 kesice šlaga
Priprema
Prvo ispecite tri kore. Svaku koru napravite od 6 belanaca, 100 g mlevenih oraha, 12 kašika šećera, kašike brašna i kašike prezli. Za prvi fil umutite 18 žumanaca sa 300 g šećera u prahu, pa u malo vode razmutitie 5 kesica kapućina i dodajte smesi sa žumancima. Onda kuvajte dok se ne zgusne. Zatim ostavite tortu da se ohladi. Zasebno umutite 2 margarina sa 200 g šećera u prahu. Nakon toga pomešajte umućenu smesu sa kapućino smesom. Umutite 500 ml slatke pavlake sa 4 kesice šlaga za drugi fil. Na kraju filujte sledećim redosledom: kora - krem - šlag. Preko torte dodajte šlag i dekorišite po želji.
ČOKO BOMBICE Slatkiš koji se topi u ustima, a mekan kao duša
Neodoljivi slatkiš oduševiće i one izbirljive.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj, za savršen dan
Ako volite štrudlu, ovu sa orasima ćete obožavati.
KREMASTI KOLAČ Ovakav do sada niste jeli, ukusa koji priča priče
Savršen za svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
POSNE KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mekane kao duša
Sočne i slatke, bićete oduševljeni.
ŠAH TORTA Starinska poslastica bez koje slavlje nije moglo da prođe, a sada zaboravljena
Očaravajuću poslasticu zbog izgleda šahovske table obožavaće deca.
Komentari (0)