KAPUĆINO TORTA Fenomenalna poslastica koja odmah nestane sa stola
Ako volite ukus kafe u kolačima, probajte ovaj recept. Izuzetna kapućino torta, neće nikoga, ko je bude probao, ostaviti ravnodušnim. Neodoljivog, kremastog fila u kombinaciji sa kafom i orasima, idealno je posluženje za slavsku trpezu ili svečane događaje.
Potrebno je
- 18 jaja
- 300g mlevenih oraha
- 36 kašika šećera
- 3 kašike prezli
- 3 kašike brašna
- 500 g šećera u prahu
- 5 kesica kapućina
- 2 margarina
- 500 ml slatke pavlake
- 4 kesice šlaga
Priprema
Prvo ispecite tri kore. Svaku koru napravite od 6 belanaca, 100 g mlevenih oraha, 12 kašika šećera, kašike brašna i kašike prezli. Za prvi fil umutite 18 žumanaca sa 300 g šećera u prahu, pa u malo vode razmutitie 5 kesica kapućina i dodajte smesi sa žumancima. Onda kuvajte dok se ne zgusne. Zatim ostavite tortu da se ohladi. Zasebno umutite 2 margarina sa 200 g šećera u prahu. Nakon toga pomešajte umućenu smesu sa kapućino smesom. Umutite 500 ml slatke pavlake sa 4 kesice šlaga za drugi fil. Na kraju filujte sledećim redosledom: kora - krem - šlag. Preko torte dodajte šlag i dekorišite po želji.
Možda vas zanima:
BRZA KAPUĆINO TORTA Ukusa koji se pamti, a uspeće i početnicima u kuhinji
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.
FENOMENALNA KAPUĆINO TORTA Topi se u ustima, a svi će vam tražiti recept
Pravi se brzo i lako, uspeće svima a nestaće sa stola odmah. Probajte i uverite se da li smo u pravu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)