POSNA MARCIPAN OBLANDA Slatka fantazija sa keksom i orasima

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Jede vam se nešto slatko, ali postite? Imamo sjajan predlog za vas. Marcipan oblande su neverovatnog ukusa, sa filom od čokolade, oraha i keksa. Toliko su dobre da stavite odmah duplu meru.

marcipan oblanda
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 lista oblande
  • 150 g mlevenog posnog keksa
  • 150 g mlevenih oraha
  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 200 g margarina
  • 100 g šećera
  • 100 ml vode
  • 1 vanilin šećer

Priprema

U šerpu stavite vodu, šećer i margarin da provre. Sklonite sa vatre i dodajte mleveni keks i orahe. Dobro izmešajte pa vratite na tihu vatru tri minuta uz mešanje. Sklonite sa vatre, podelite smesu na dva dela. U jedan deo dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi, a u drugi dodajte vanilin šećer. Nafilujte oblandu i kada se stegne isecite na štangle.

Komentari (0)

Loading