POSNA MARCIPAN OBLANDA Slatka fantazija sa keksom i orasima
Jede vam se nešto slatko, ali postite? Imamo sjajan predlog za vas. Marcipan oblande su neverovatnog ukusa, sa filom od čokolade, oraha i keksa. Toliko su dobre da stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 3 lista oblande
- 150 g mlevenog posnog keksa
- 150 g mlevenih oraha
- 50 g čokolade za kuvanje
- 200 g margarina
- 100 g šećera
- 100 ml vode
- 1 vanilin šećer
Priprema
U šerpu stavite vodu, šećer i margarin da provre. Sklonite sa vatre i dodajte mleveni keks i orahe. Dobro izmešajte pa vratite na tihu vatru tri minuta uz mešanje. Sklonite sa vatre, podelite smesu na dva dela. U jedan deo dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi, a u drugi dodajte vanilin šećer. Nafilujte oblandu i kada se stegne isecite na štangle.
MADLENE Francuski kolači sa limunom koji mirišu na ljubav, a sjajno idu sa čajem
Neodoljivi kolačići u slatko-kiselkastom spoju, prste da poližete.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
DESERTI SA DŽEMOM Mekani kao duša, a tope se u ustima, biramo samo one najbolje
Sočne krofne, čuvena torta ili starinske knedle, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
ŠAPICE Starinski kolačići za prave sladokusce, po receptu iz bakine kuhinje
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.
Komentari (0)