ČOKOLADNA PITA OD GOTOVIH KORA Slatka rapsodija kojoj nećete moći da odolite
Ako volite pite, čokoladu i keks, spojite sve to u jednom, i napravite ovu fenomenalnu poslasticu. Toliko je slatka, da stavite odmah duplu meru.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 200 ml pavlake
- 150 g mlevenog keksa
- 200 g lešnik krema
- 50 g čokolade za kuvanje
- 30 g šećera u prahu (za posipanje nakon pečenja)
- 30 ml mleka
- 1 kesica vanilin šećera
- malo gazirane vode
- malo ulja
- 2 jajeta
- kašičica cimeta
Priprema
U šerpici na šporetu rastopite krem od lešnika, pa mu dodajte mleko i čokoladu. Onda sjedinjenoj masi dodajte pavlaku, vanilin šećer, jedno jaje i mleveni keks. Sve dobro sjedinite. Premažite prvo svaku od kora mešavinom ulja i gazirane vode, pa dodajte čokoladnu masu i urolajte sa tri kore. Zatim premažite pitu ramućenim jajetom i pospite je cimetom. Pecite čokoladnu pitu oko 30 minuta. Na kraju, ohlašenu pitu pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.
MRVIČASTA ČOKOLADNA PITA Ukusa koji miluje nepca, uzećete parče više
Mekana kao duša, za prave sladokusce.
ČOKOLADNA PITA Desert za sva vremena, u neodoljivom spoju testa i čokolade
Čokoladna pita punog ukusa oduševiće i one izbirljive.
ČAROBNA ČOKOLADNA PITA Sa bogatim nadevom Svaki zalogaj je sve bolji, prste da poližete
Neodoljivo slatka, uzećete parće više.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)