ŠVARCVALD MAFINI Slatki zalogajčići koji osvajaju na prvi zalogaj
Podsećaju neodoljivo na istoimenu tortu, a ukusom ni najmanje ne zaostaju za njom. Toliko su dobri, da stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
Za testo:
- 50 g neslanog putera
- 50 g šećera
- 1 jaje
- 100 g brašna
- 10 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 20 ml jogurta
- 30 g pavlake za kuvanje
- 100 g slatke čokolade
- 10 trešanja
Za preliv:
- 170 ml slatke pavlake
- 1 kašika šećera
- 50 g mlečne čokolade
Za dekoraciju:
- slatka pavlaka
- 10 trešanja
Priprema
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Onda pomešajte pavlaku za kuvanje i jogurt, pa dodajte puter sobne temeprature, šećer i jaja, pa sve dobro umutite i sjedinite. Dodajte prosejano brašno kakao i prašak za pecivo. Opet sve sjedinite pa dodajte sekcane trešnje i rendanu čokoladu. Obložite kalup za mafine papirnim kalupima, pa u njih sipajte testo. Pecite mafine oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 170 stepeni. Zatim izvadite iz kalupa i pustite da se ohlade. Čokoladu istopite na pari, pa skinite sa šporeta, dodajte 50 ml slatke pavlake i promešajte. Umutite preostalu slatku pavlaku sa šećerom, pa tome čokoladu. Zatim sve dobro sjedinite. Špricem za kolače filujte svaki mafin po sredini. Poređajte okolo iseckante trešnje i dekorišite umućenom slatkom pavlakom. Bon appetit!
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)