ŠVARCVALD MAFINI Slatki zalogajčići koji osvajaju na prvi zalogaj

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Podsećaju neodoljivo na istoimenu tortu, a ukusom ni najmanje ne zaostaju za njom. Toliko su dobri, da stavite odmah duplu meru.

švarcvald mafini
Shutterstock

Potrebno je

Za testo: 

  • 50 g neslanog putera
  • 50 g šećera
  • 1 jaje
  • 100 g brašna 
  • 10 g kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 20 ml jogurta
  • 30 g pavlake za kuvanje 
  • 100 g slatke čokolade
  • 10 trešanja  

Za preliv: 

  • 170 ml slatke pavlake 
  • 1 kašika šećera 
  • 50 g mlečne čokolade 

Za dekoraciju:

  • slatka pavlaka 
  • 10 trešanja 

Priprema

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Onda  pomešajte pavlaku za kuvanje i jogurt, pa dodajte puter sobne temeprature, šećer i jaja, pa sve dobro umutite i sjedinite. Dodajte prosejano brašno kakao i prašak za pecivo. Opet sve sjedinite pa dodajte sekcane trešnje i rendanu čokoladu. Obložite kalup za mafine papirnim kalupima, pa u njih sipajte testo. Pecite mafine oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 170 stepeni. Zatim izvadite iz kalupa i pustite da se ohlade. Čokoladu istopite na pari, pa skinite sa šporeta, dodajte 50 ml slatke pavlake i promešajte. Umutite preostalu slatku pavlaku sa šećerom, pa tome čokoladu. Zatim sve dobro sjedinite. Špricem za kolače filujte svaki mafin po sredini. Poređajte okolo iseckante trešnje i dekorišite umućenom slatkom pavlakom. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading