ŠVARCVALD MAFINI Slatki zalogajčići koji osvajaju na prvi zalogaj
Podsećaju neodoljivo na istoimenu tortu, a ukusom ni najmanje ne zaostaju za njom. Toliko su dobri, da stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
Za testo:
- 50 g neslanog putera
- 50 g šećera
- 1 jaje
- 100 g brašna
- 10 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 20 ml jogurta
- 30 g pavlake za kuvanje
- 100 g slatke čokolade
- 10 trešanja
Za preliv:
- 170 ml slatke pavlake
- 1 kašika šećera
- 50 g mlečne čokolade
Za dekoraciju:
- slatka pavlaka
- 10 trešanja
Priprema
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Onda pomešajte pavlaku za kuvanje i jogurt, pa dodajte puter sobne temeprature, šećer i jaja, pa sve dobro umutite i sjedinite. Dodajte prosejano brašno kakao i prašak za pecivo. Opet sve sjedinite pa dodajte sekcane trešnje i rendanu čokoladu. Obložite kalup za mafine papirnim kalupima, pa u njih sipajte testo. Pecite mafine oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 170 stepeni. Zatim izvadite iz kalupa i pustite da se ohlade. Čokoladu istopite na pari, pa skinite sa šporeta, dodajte 50 ml slatke pavlake i promešajte. Umutite preostalu slatku pavlaku sa šećerom, pa tome čokoladu. Zatim sve dobro sjedinite. Špricem za kolače filujte svaki mafin po sredini. Poređajte okolo iseckante trešnje i dekorišite umućenom slatkom pavlakom. Bon appetit!
POSNE BOMBICE OD SAMO 2 SASTOJKA Naprave se brzinom svetlosti, a smažu još brže
Gotove za tren oka, a nema ko ih ne voli.
LAŽNA KREMPITA ZALUDELA DOMAĆICE NA MREŽAMA Pravi se duplo lakše
Sočan i mekan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
ĆETEN ALVA ZA PRAVE SLADOKUSCE Klasik koji vekovima ne izlazi iz mode
Savršeno ide uz kafu ili čaj.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA SOČNIJE OD KLASIČNOG Zbog njega svaka dijeta pada u vodu
Kremast i neodoljiv desert za prave sladokusce.
DOMAĆI KAFE LATE SA BUNDEVOM Kad ga jednom probate zaboravićete na kafić
Priprema je jednnostavna, a zamirisaće cela kuća.
Komentari (0)