ŠVARCVALD MAFINI Slatki zalogajčići koji osvajaju na prvi zalogaj
Podsećaju neodoljivo na istoimenu tortu, a ukusom ni najmanje ne zaostaju za njom. Toliko su dobri, da stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
Za testo:
- 50 g neslanog putera
- 50 g šećera
- 1 jaje
- 100 g brašna
- 10 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 20 ml jogurta
- 30 g pavlake za kuvanje
- 100 g slatke čokolade
- 10 trešanja
Za preliv:
- 170 ml slatke pavlake
- 1 kašika šećera
- 50 g mlečne čokolade
Za dekoraciju:
- slatka pavlaka
- 10 trešanja
Priprema
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Onda pomešajte pavlaku za kuvanje i jogurt, pa dodajte puter sobne temeprature, šećer i jaja, pa sve dobro umutite i sjedinite. Dodajte prosejano brašno kakao i prašak za pecivo. Opet sve sjedinite pa dodajte sekcane trešnje i rendanu čokoladu. Obložite kalup za mafine papirnim kalupima, pa u njih sipajte testo. Pecite mafine oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 170 stepeni. Zatim izvadite iz kalupa i pustite da se ohlade. Čokoladu istopite na pari, pa skinite sa šporeta, dodajte 50 ml slatke pavlake i promešajte. Umutite preostalu slatku pavlaku sa šećerom, pa tome čokoladu. Zatim sve dobro sjedinite. Špricem za kolače filujte svaki mafin po sredini. Poređajte okolo iseckante trešnje i dekorišite umućenom slatkom pavlakom. Bon appetit!
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)