POSNA BANOFI PITA Podjednako ukusna kao njena mrsna verzija, obožavaćete je

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Ova čuvena engleska poslastica savršeno je ukusna, a lagana. Skoro je bio recept za banofi pitu a danas vam donosimo recept za njenu posnu, ništa manje kremastu, verziju.

posna banofi pita
Shutterstock

Potrebno je

Za podlogu

  • 150 g posnog keksa
  • 75 g margarina
  • Još potrebno
  • 75 g margarina
  • 75 g šećera
  • 400 g zaslađenog kokosovog mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 zrele banane
  • 300 ml biljne slatke pavlake

Dodatno

  • 50 g posne čokolade ili čokolade za kuvanje
  • 1 kašičica kakaoa u prahu

Priprema

Margarinom premažite kalup za tortu, pa ga obložite papirom za pečenje. Uzmite posni keks pa istopite margarin, pomešajte s keksom i sipajte u kalup. Onda poravnajte smesu i ostavite u frižideru 15 minuta. Ostatak margarina pomešajte sa šećerom i stavite na laganu vatru. Kad se rastope, promešajte i ulijte zaslađeno kokosovo mleko. Zatim kuvajte dva do tri minuta, dok se ne stisne i ne poprimi zlatnu boju. Sklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile. Potom, prelijte pripremljeni fil preko keksa i ostavite u frižideru bar sat vremena. Banane iseckajte na kriške i složite ih preko fila. Umutite biljnu slatku pavlaku pa premažite tortu. Vratite tortu u frižider. Prelijte rastopljenom posnom čokoladom (čokoladom za kuvanje) ili kakaom. Servirajte hladno.

Komentari (0)

Loading