POSNE PRALINE SA KEKSOM Tope se u ustima, stavite odmah duplu meru
Neodoljive praline sa mlevenim keksom nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pritom su posne.
Potrebno je
- 300 g posne čokolade
- 400 g biljne slatke pavlake
- 50 g šećera u prahu
- 50 g posnog mlevenog keksa
- 6 kašika ulja
Priprema
Prvo optopite čokoladu na ulju. U zasebnoj posudi napravite fil od umućene biljne slatke pavlake i šećera u prahu. Toj smesi dodajte posni mleveni keks. Premažite čokoladom kalup pa ostavite u frižideru 5 minuta. Onda kalupe napunite filom pa odozgo dodajte još malo čokolade, za dno praline. Stavite u frižider dva sata pa služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNE ČOKOLADNE PRALINE SA URMAMA Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako.
POSNE PRALINE SA LEŠNIKOM Sitni kolači koji bude sva čula, a treba vam samo 2 sastojka
Prave se nikad lakše, a ukusa koji priča priče.
POSNE PRALINE ZA SVE VAŽNE DOGAĐAJE Savršeni sitni kolači, ukusa koji govori 1000 jezika
Omiljene sitne kolače možete da pravite i u vreme posta.
POSNE KEKS PRALINE Savršeni kolači za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, a pojedu se u trenu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)