ROZE ČUPAVCI Otopićete se od slatkoće, a osvajaju na prvi zalogaj
Ako volite čupavce, ove roze ćete da obožavate. Još ukusniji i slađi, odmah će nestati sa stola.
Potrebno je
TESTO
- 70 g margarina
- 250 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 jaja
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 dcl mleka
- 1/2 limuna-sok
GLAZURA
- 100 g čokolade
- 2 dcl mleka
- 200 g šećera
- 200 g margarina
- 200 g kokosa
ROZE GLAZURA
- 100 g bele čokolade
- 200 g šećera
- 200 g margarina
- 2 dcl mleka
- 200 g kokosa
- roze boja za kolače
Priprema
Istrljajte kokos roze bojom. Žumanca izmutite sa šećerom i vanilinim šećerom pa brašno pomešajte sa praškom za pecivo. Onda otopite margarin pa mu dodajte mleko i limunov sok. Dodajte umućenim žumancima brašno i mleko sa limunom. Sve dobro sjedinite pa dodajte smesi postepeno umućena belanca sa malo soli. Zatim smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 20 do 30 minuta na 180 stepeni. Štapićem proveravajte povremeno, da se testo ne bi osušilo. Secite gotov biskvit na kocke pa ga ostavite da se ohladi. Za to vreme pravite glazuru tako što sastojke za nju poređate u šerpice, i na tihoj vatri, kuvate dok ne se ne zgusne. Onda sklonite sa šporeta i mešajte. Viljuškom kockice umačite, prvo u čokoladu, pa u kokos. Ponovite postupak za roze glazuru ali joj dodajte malo roze boje, pri kuvanju. Umačite kockice sada u roze glazuru, pa dobro ocedite. Zatim ih uvaljajte u roze kokos. Ređajte kolače na rešetku i ostavite da se dobro osuše. Služite. Prijatno!
GURABIJE Sočni slatkiš koji su sve bake znale da prave, a svi vole da ga jedu, donosi duh Dalekog istoka
Mekane i sočne, nema ko vam neće tražiti parče više.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.
ZDRAV BRAUNI SA JABUKAMA Svi ga vole, a gotov je začas, za uživanje u vikendu
Mekan kolač koji se topi u ustima, za prave sladokusce.
PROTEINSKE PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Osvajaju od prvog zalogaja, a mekane kao pamuk
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
Komentari (0)