MARKIZA S ČOKOLADOM Neodoljiva poslastica još bolja od originala, prste da poližete
Ako volite klasičnu Markizu, oduševiće vas ova njena čokoladna verzija. Idealna za svečanu trpezu, ulepšaće sto i obradovati goste.
Potrebno je
- 2 pakovanja piškota
- 250 g putera
- 9 jaja
- 250 g šećera
- 300 g čokolade za kuvanje
- 1/2 kašičice ekstrakta ruma
- 250 ml mleka
Priprema
Mleko sipajte u duboki tanjir s ekstraktom ruma. Umačite piškote i slažite ih dok ne pokrijete dno šerpe (ili kalupa za tortu) i obložite strane. Šerpu prethodno obložite alu folijom. Odvojite žumanca od belanaca. Čokoladu stavite na foliju i otopite je u rerni na niskoj temperaturi. Penasto umutite puter i žumanca i u tu smesu dodajte polako otopljenu čokoladu. Mešajte dok se masa ne izjednači. Belanca i šećer umutite tako da dobijete čvrst šam. Dodajte ga u smesu od čokolade i putera neprestano muteći najmanjom brzinom miskera. Sipajte u šerpu i polako naslažite preostale piškote umočene u mleko. Stavite u frižider na 3-4 sata da se stegne, zatim izvadite iz kalupa ili šerpe i po želji ukrasite umućenim šlagom ili rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
MARKIZA SA ČOKOLADOM Jeftina poslastica za koju ne trebate da palite rernu, a ukusna kao da ste se trudili satima
Napravi se brzo, a pojede odmah.
MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.
POSNA MARKIZA Nepečena poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, otopićete se od miline
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
MARKIZA TORTA Nepečena poslastica sa piškotama oduševiće goste na slavskoj trpezi
Torta sa piškotama u slatkom spoju sa čokoladom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)