MARKIZA S ČOKOLADOM Neodoljiva poslastica još bolja od originala, prste da poližete
Ako volite klasičnu Markizu, oduševiće vas ova njena čokoladna verzija. Idealna za svečanu trpezu, ulepšaće sto i obradovati goste.
Potrebno je
- 2 pakovanja piškota
- 250 g putera
- 9 jaja
- 250 g šećera
- 300 g čokolade za kuvanje
- 1/2 kašičice ekstrakta ruma
- 250 ml mleka
Priprema
Mleko sipajte u duboki tanjir s ekstraktom ruma. Umačite piškote i slažite ih dok ne pokrijete dno šerpe (ili kalupa za tortu) i obložite strane. Šerpu prethodno obložite alu folijom. Odvojite žumanca od belanaca. Čokoladu stavite na foliju i otopite je u rerni na niskoj temperaturi. Penasto umutite puter i žumanca i u tu smesu dodajte polako otopljenu čokoladu. Mešajte dok se masa ne izjednači. Belanca i šećer umutite tako da dobijete čvrst šam. Dodajte ga u smesu od čokolade i putera neprestano muteći najmanjom brzinom miskera. Sipajte u šerpu i polako naslažite preostale piškote umočene u mleko. Stavite u frižider na 3-4 sata da se stegne, zatim izvadite iz kalupa ili šerpe i po želji ukrasite umućenim šlagom ili rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
MARKIZA TORTA Očaravajuća nepečena poslastica sa piškotama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike.
MARKIZA Nepečena poslastica koja je neizostavna na svakoj svečanoj trpezi
Kraljica svakog bitnog događaja i svečane trpeze, a priprema je tako jednostavna.
MARKIZA TORTA Poslastica dostojna kraljeva, kremasta i preukusna, za sve svečane trpeze
Neodoljivo kremasta poslastica koja se pravi brzo i lako.
POSNA MARKIZA Ni malo ne zaostaje za originalom, za sva vremena i prilike
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)