MARKIZA S ČOKOLADOM Neodoljiva poslastica još bolja od originala, prste da poližete

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasičnu Markizu, oduševiće vas ova njena čokoladna verzija. Idealna za svečanu trpezu, ulepšaće sto i obradovati goste.

markiza s čokoladom
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 pakovanja piškota
  • 250 g putera
  • 9 jaja
  • 250 g šećera
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 1/2 kašičice ekstrakta ruma
  • 250 ml mleka

Priprema

Mleko sipajte u duboki tanjir s ekstraktom ruma. Umačite piškote i slažite ih dok ne pokrijete dno šerpe (ili kalupa za tortu) i obložite strane. Šerpu prethodno obložite alu folijom. Odvojite žumanca od belanaca. Čokoladu stavite na foliju i otopite je u rerni na niskoj temperaturi. Penasto umutite puter i žumanca i u tu smesu dodajte polako otopljenu čokoladu. Mešajte dok se masa ne izjednači. Belanca i šećer umutite tako da dobijete čvrst šam. Dodajte ga u smesu od čokolade i putera neprestano muteći najmanjom brzinom miskera. Sipajte u šerpu i polako naslažite preostale piškote umočene u mleko. Stavite u frižider na 3-4 sata da se stegne, zatim izvadite iz kalupa ili šerpe i po želji ukrasite umućenim šlagom ili rendanom čokoladom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading