MARKIZA S ČOKOLADOM Neodoljiva poslastica još bolja od originala, prste da poližete
Ako volite klasičnu Markizu, oduševiće vas ova njena čokoladna verzija. Idealna za svečanu trpezu, ulepšaće sto i obradovati goste.
Potrebno je
- 2 pakovanja piškota
- 250 g putera
- 9 jaja
- 250 g šećera
- 300 g čokolade za kuvanje
- 1/2 kašičice ekstrakta ruma
- 250 ml mleka
Priprema
Mleko sipajte u duboki tanjir s ekstraktom ruma. Umačite piškote i slažite ih dok ne pokrijete dno šerpe (ili kalupa za tortu) i obložite strane. Šerpu prethodno obložite alu folijom. Odvojite žumanca od belanaca. Čokoladu stavite na foliju i otopite je u rerni na niskoj temperaturi. Penasto umutite puter i žumanca i u tu smesu dodajte polako otopljenu čokoladu. Mešajte dok se masa ne izjednači. Belanca i šećer umutite tako da dobijete čvrst šam. Dodajte ga u smesu od čokolade i putera neprestano muteći najmanjom brzinom miskera. Sipajte u šerpu i polako naslažite preostale piškote umočene u mleko. Stavite u frižider na 3-4 sata da se stegne, zatim izvadite iz kalupa ili šerpe i po želji ukrasite umućenim šlagom ili rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
MARKIZA SA ČOKOLADOM Jeftina poslastica za koju ne trebate da palite rernu, a ukusna kao da ste se trudili satima
Napravi se brzo, a pojede odmah.
MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.
POSNA MARKIZA Nepečena poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, otopićete se od miline
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
MARKIZA TORTA Nepečena poslastica sa piškotama oduševiće goste na slavskoj trpezi
Torta sa piškotama u slatkom spoju sa čokoladom.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)