TRILEĆE Slatka, mlečna poslastica Donosimo vam stari, tradicionalni recept
Sočni kolač koji se pravi od tri vrste mleka. Sladak i neodoljiv, obožavaćete ga.
Potrebno je
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 200 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Preliv
- 400 ml slatke pavlake
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 800 ml mleka
Za premazivanje
- 300 gr karamel krema
Priprema
Mutite belanca pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Onda dodajte jedno po jedno žumance, izmešajte pa dodajte pomešano brašno sa praškom za pecivo. U pleh obložen papirom za pečenje ulijte pripremljenu smesu. Pecite oko 20 do 25 minuta na 180 stepeni. Kada se biskvit ohladi, izvadite ga iz tepsije pa izbodite nožem na više mesta. Zatim sipajte u pleh slatku pavlaku pa okrenite biskvit naopačke, i stavite preko nje. Pustite tako da odstoji 10 minuta pa pomešajte mleka (obično i kondenzovano) i njime odozgo prelijte biskvit. Kada se mleko fino upije, premažite kolač karamel kremom. Ohladite i secite, pa služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SOČNO TRILEĆE MAMI NA PARČE VIŠE Savršen za domaćice početnice, a razgrabiće se u trenu
Osvaja i mirisom i ukusom.
TRILEĆE PO STAROM BAKINOM RECEPTU Lagano i sočno, otopićete se od miline
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
TRILEĆE Sočan desert sa mlekom koji se topi u ustima, za sve svečane događaje
Mekan i lagan desert, bićete oduševljeni.
TRILEĆE Tradicionalni recept za kolač koji se topi u ustima, a uspeva svima
Sočan i mekan, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)