TRILEĆE Slatka, mlečna poslastica Donosimo vam stari, tradicionalni recept
Sočni kolač koji se pravi od tri vrste mleka. Sladak i neodoljiv, obožavaćete ga.
Potrebno je
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 200 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Preliv
- 400 ml slatke pavlake
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 800 ml mleka
Za premazivanje
- 300 gr karamel krema
Priprema
Mutite belanca pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Onda dodajte jedno po jedno žumance, izmešajte pa dodajte pomešano brašno sa praškom za pecivo. U pleh obložen papirom za pečenje ulijte pripremljenu smesu. Pecite oko 20 do 25 minuta na 180 stepeni. Kada se biskvit ohladi, izvadite ga iz tepsije pa izbodite nožem na više mesta. Zatim sipajte u pleh slatku pavlaku pa okrenite biskvit naopačke, i stavite preko nje. Pustite tako da odstoji 10 minuta pa pomešajte mleka (obično i kondenzovano) i njime odozgo prelijte biskvit. Kada se mleko fino upije, premažite kolač karamel kremom. Ohladite i secite, pa služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SOČNO TRILEĆE MAMI NA PARČE VIŠE Savršen za domaćice početnice, a razgrabiće se u trenu
Osvaja i mirisom i ukusom.
TRILEĆE PO STAROM BAKINOM RECEPTU Lagano i sočno, otopićete se od miline
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
TRILEĆE Sočan desert sa mlekom koji se topi u ustima, za sve svečane događaje
Mekan i lagan desert, bićete oduševljeni.
TRILEĆE Tradicionalni recept za kolač koji se topi u ustima, a uspeva svima
Sočan i mekan, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)