TRILEĆE Slatka, mlečna poslastica Donosimo vam stari, tradicionalni recept
Sočni kolač koji se pravi od tri vrste mleka. Sladak i neodoljiv, obožavaćete ga.
![trileće](/data/images/2024-01-03/72824_shutterstock-536132032_f.jpg?timestamp=1704236400)
Potrebno je
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 200 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Preliv
- 400 ml slatke pavlake
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 800 ml mleka
Za premazivanje
- 300 gr karamel krema
Priprema
Mutite belanca pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Onda dodajte jedno po jedno žumance, izmešajte pa dodajte pomešano brašno sa praškom za pecivo. U pleh obložen papirom za pečenje ulijte pripremljenu smesu. Pecite oko 20 do 25 minuta na 180 stepeni. Kada se biskvit ohladi, izvadite ga iz tepsije pa izbodite nožem na više mesta. Zatim sipajte u pleh slatku pavlaku pa okrenite biskvit naopačke, i stavite preko nje. Pustite tako da odstoji 10 minuta pa pomešajte mleka (obično i kondenzovano) i njime odozgo prelijte biskvit. Kada se mleko fino upije, premažite kolač karamel kremom. Ohladite i secite, pa služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![trileće](/data/images/2025-01-17/111447_shutterstock-2373120357_f.jpg)
NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.
![trileće](/data/images/2024-12-18/109208_shutterstock-2516082625_f.jpg)
TRILEĆE Kolač sa 3 vrste mleka po starom baba Jelinom receptu, prste da poližete
Fenomenalan desert uspeće svima, a ukusa koji priča priče.
![trileće sa pistaćima](/data/images/2024-12-04/107908_shutterstock-1736756063-1_f.jpg)
TRILEĆE SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način koji će vas oboriti s nogu
Sočni kolač u savršenom spoju sa pistaćima, nema ko vam neće tražiti recept.
![trileće](/data/images/2024-11-19/106558_trilece-3_f.jpg)
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
![posna reforma torta](/data/images/2024-11-29/107520_posna-reforma-torta_f.jpg)
REFORMA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa orasima, za sve svečanosti
Neodoljiva poslastica sa orasima ukrasiće svaku svečanu trpezu.
![čokoladni mafini](/data/images/2025-02-14/114006_shutterstock-2232187775_f.jpg)
NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Uspevaju i potpunim početnicima, a tope se u ustima
Fenomenalan i brz kolač, kao savršen za iznenadne goste.
![cimet rolnice](/data/images/2025-02-14/113997_shutterstock-2445801987_f.jpg)
AROMATIČNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje savršeno ide uz šoljicu kafe
Neodoljive i slatke, za pravo uživanje.
![medovik torta](/data/images/2025-02-14/113993_shutterstock-2175430555_f.jpg)
MEDOVIK TORTA Očaravajuća poslastica kao savršena za sve svečane događaje
Fenomenalna torta sa medom za prave sladokusce.
![rolat sa pomorandžom](/data/images/2025-02-13/113943_screenshot-2025-02-13-164545_f.png)
AROMATIČNI ROLAT SA POMORANDŽOM Desert za savršen petak koji se pojede u trenu
Fenomenalan desert oduševiće i one koji ne vole voćne deserte.
Komentari (0)