TRILEĆE Slatka, mlečna poslastica Donosimo vam stari, tradicionalni recept

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Sočni kolač koji se pravi od tri vrste mleka. Sladak i neodoljiv, obožavaćete ga.

trileće
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 jaja
  • 100 g šećera
  • 200 g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Preliv 

  • 400 ml slatke pavlake
  • 300 ml kondenzovanog mleka
  • 800 ml mleka

Za premazivanje

  • 300 gr karamel krema

Priprema

Mutite belanca pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Onda dodajte jedno po jedno žumance, izmešajte pa dodajte pomešano brašno sa praškom za pecivo. U pleh obložen papirom za pečenje ulijte pripremljenu smesu. Pecite oko 20 do 25 minuta na 180 stepeni. Kada se biskvit ohladi, izvadite ga iz tepsije pa izbodite nožem na više mesta. Zatim sipajte u pleh slatku pavlaku pa okrenite biskvit naopačke, i stavite preko nje. Pustite tako da odstoji 10 minuta pa pomešajte mleka (obično i kondenzovano) i njime odozgo prelijte biskvit. Kada se mleko fino upije, premažite kolač karamel kremom. Ohladite i secite, pa služite. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading