ŠTANGLICE SA BUNDEVOM Od 3 vrste brašna, fenomenalne, najbolje stavite duplu meru
Jede vam se nešto slatko ali ne znate šta da napravite? Imamo predlog za vas. Napravite ove preukusne štanglice. Osvežiće vas a priprema je prilično jednostavna.
Potrebno je
- 400 g bundeve (što suvlje)
- 50-100 g čokolade
- 50 g suvog grožđa
- 12 kašika šećera
- 12 kašika brašna (2 kašike ražanog, 4 kokosovog i 6 kašika pirinčanog)
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 dl jogurta
- 2 jaja
- kašičica praška za peivo
- kašičica sode bikarbone
- kašičica cimeta
- na vrh kašičice karanfilića
- i pola kašičice đumbira
Priprema
Umutite belanca sa šećerom. Dodajte žumanca. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom i naizmenično sipajte brašno i jogurt u umućena jaja. U to dodajte izrendanu bundevu, suvo grožđe, cimet, vrlo malo karanfilića i đumbira i vanilin šećer. Tepsiju premažite uljem ili margarinom, pospite kokosovim brašnom i izručite smesu. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
KIKIRIKI ŠTANGLICE BOLJE OD ONIH KLASIČNIH Savršen spoj ukusa za prave sladokusce, po starom maminom receptu
Neodoljive štanglice pogodne za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i sve važne događaje.
ŠTANGLICE DRAŽ IM DAJU ČOKOLADA I SUVO GROŽĐE, a sadrže ovu sezonsku namirnicu
Zasladite se štanglicama od bundeve. Prave se od tri vrste brašna. Svaki zalogaj je sve bolji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)