ŠTANGLICE SA BUNDEVOM Od 3 vrste brašna, fenomenalne, najbolje stavite duplu meru

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Jede vam se nešto slatko ali ne znate šta da napravite? Imamo predlog za vas. Napravite ove preukusne štanglice. Osvežiće vas a priprema je prilično jednostavna.

štanglice od bundeve
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g bundeve (što suvlje)
  • 50-100 g čokolade
  • 50 g suvog grožđa
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika brašna (2 kašike ražanog, 4 kokosovog i 6 kašika pirinčanog)
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 2 dl jogurta
  • 2 jaja
  • kašičica praška za peivo
  • kašičica sode bikarbone
  • kašičica cimeta
  • na vrh kašičice karanfilića
  • i pola kašičice đumbira

Priprema

Umutite belanca sa šećerom. Dodajte žumanca. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom i naizmenično sipajte brašno i jogurt u umućena jaja. U to dodajte izrendanu bundevu, suvo grožđe, cimet, vrlo malo karanfilića i đumbira i vanilin šećer. Tepsiju premažite uljem ili margarinom, pospite kokosovim brašnom i izručite smesu. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.

Komentari (0)

Loading