ŠTANGLICE SA BUNDEVOM Od 3 vrste brašna, fenomenalne, najbolje stavite duplu meru
Jede vam se nešto slatko ali ne znate šta da napravite? Imamo predlog za vas. Napravite ove preukusne štanglice. Osvežiće vas a priprema je prilično jednostavna.
Potrebno je
- 400 g bundeve (što suvlje)
- 50-100 g čokolade
- 50 g suvog grožđa
- 12 kašika šećera
- 12 kašika brašna (2 kašike ražanog, 4 kokosovog i 6 kašika pirinčanog)
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 dl jogurta
- 2 jaja
- kašičica praška za peivo
- kašičica sode bikarbone
- kašičica cimeta
- na vrh kašičice karanfilića
- i pola kašičice đumbira
Priprema
Umutite belanca sa šećerom. Dodajte žumanca. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom i naizmenično sipajte brašno i jogurt u umućena jaja. U to dodajte izrendanu bundevu, suvo grožđe, cimet, vrlo malo karanfilića i đumbira i vanilin šećer. Tepsiju premažite uljem ili margarinom, pospite kokosovim brašnom i izručite smesu. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)