NEODOLJIVI BOŽIĆNI KOLAČIĆI Tope se u ustima, ovakve do sada niste probali

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Dekorativno interesantni ulepšaće vaš praznični sto, a nestaće sa njega odmah.

božićni kolači
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g mekog brašna
  • 2 ravne kašičice praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 150 g margarina
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera

Priprema:
Margarin otopite pa sve sastojke sjedinite mikserom. Ostavite smesu 10 minuta pa od nje ručno zamesite testo. Oklagijom razvaljajte testo na oko 5-8 mm, pa modlom vadite i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ako nemate modle možete na kartonu da nacrtate oblike, isečete ih i koristite. Pecite kolače oko 10 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Otvarajte u toku pečenja vrata od rerne i proveravajte boju i tvrdoću. Ukrasite kolačiće kada se prohlade kraljevskom belom glazurom (pravite je od meko umućenog belanca, prah-šećera i soka od limuna)

Komentari (0)

Loading