NEODOLJIVI BOŽIĆNI KOLAČIĆI Tope se u ustima, ovakve do sada niste probali
Dekorativno interesantni ulepšaće vaš praznični sto, a nestaće sa njega odmah.
Potrebno je
- 300 g mekog brašna
- 2 ravne kašičice praška za pecivo
- 1 jaje
- 150 g margarina
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Margarin otopite pa sve sastojke sjedinite mikserom. Ostavite smesu 10 minuta pa od nje ručno zamesite testo. Oklagijom razvaljajte testo na oko 5-8 mm, pa modlom vadite i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ako nemate modle možete na kartonu da nacrtate oblike, isečete ih i koristite. Pecite kolače oko 10 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Otvarajte u toku pečenja vrata od rerne i proveravajte boju i tvrdoću. Ukrasite kolačiće kada se prohlade kraljevskom belom glazurom (pravite je od meko umućenog belanca, prah-šećera i soka od limuna)
MEDVEĐE ŠAPE SA ORASIMA Neodoljivo mekani i mirisni kolači, uspevaju svima
Medveđe šape s orasima su suvi kolači koji se mogu jesti i do nekoliko dana
POSNA FIGARO OBLANDA Najlepši sitni kolač za Nikoljdan, topi se u ustima
Savršeno posluženje za posnu slavu
ČOKOLADNA ROZEN TORTA Pravi se za 10 minuta, a ima božanstven ukus, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite desert koji se pravi brzo, a izgleda fantastični i takav ukus ima, čokoladna rozen torta je idealan izbor.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski recept "na čaše" koji se prenosi generacijama
Savršenstvo u jednom zalogaju
POSNA JAFA ROZEN TORTA Ako ne znate šta da pravite za svetog Nikolu, ovaj kolač biće zvezda vaše trpeze!
Ako razmišljate šta da spremate za slavu, ovaj kolač je pravi izbor za vas
Komentari (0)