FENOMENALNA TORTA OD PISTAĆA I LIMUNA Otopićete se od miline, stavite odmah duplu meru
Ova drugačija torta osvaja na prvi zalogaj, probajte i uverite se koliko je dobra. Pistaći i limun daju savršen spoj.
Potrebno je
- 200 g brašna
- 100 g putera
- 1 žumance
- 240 g šećera
- mleko
- 150 g slatke pavlake
- 180 g limunovog soka
- kora jednog limuna
- 6 jaja
- 40 g griza
- 50 g seckanih pistaća
- so
za premazivanje kalupa
- brašno i puter
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Umutite miskerom puter, brašno i 40 g šećera. Onda dodajte žumance, kašiku mleka i so pa sve mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Kalup premažite puterom i pospite brašnom. Zatim testo rastanjite pa ga prebacite u kalup. Testo izbockajte viljuškom pa ga pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ostale sastojke sem pistaća izmešajte i kuvajte uz stalno mešanje. Kad se zgusne preliv sipajte preko testa pa pospite pistaćima. Pecite tortu još 10 minuta na 200 stepeni. Prijatno!
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)