FENOMENALNA TORTA OD PISTAĆA I LIMUNA Otopićete se od miline, stavite odmah duplu meru
Ova drugačija torta osvaja na prvi zalogaj, probajte i uverite se koliko je dobra. Pistaći i limun daju savršen spoj.
Potrebno je
- 200 g brašna
- 100 g putera
- 1 žumance
- 240 g šećera
- mleko
- 150 g slatke pavlake
- 180 g limunovog soka
- kora jednog limuna
- 6 jaja
- 40 g griza
- 50 g seckanih pistaća
- so
za premazivanje kalupa
- brašno i puter
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Umutite miskerom puter, brašno i 40 g šećera. Onda dodajte žumance, kašiku mleka i so pa sve mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Kalup premažite puterom i pospite brašnom. Zatim testo rastanjite pa ga prebacite u kalup. Testo izbockajte viljuškom pa ga pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ostale sastojke sem pistaća izmešajte i kuvajte uz stalno mešanje. Kad se zgusne preliv sipajte preko testa pa pospite pistaćima. Pecite tortu još 10 minuta na 200 stepeni. Prijatno!
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)